JYP vahvistuu kahdella Mestis-mestarilla – Perttu ja Stråka pukeutuvat hurrikaaninuttuun

JYP on tehnyt sopimukset kahden hyökkääjän kanssa, kun Mikko Perttu ja Anton Stråka siirtyvät JYPiin Mestis-mestaruuden voittaneesta Imatran Ketterästä. Pertun sopimus on 2+2-vuotinen seuran optiolla, kun taas Stråkan sopimus kattaa ensi kauden.


Mikko Perttu ja Anton Stråka

Stråka palaa Hurrikaanipaitaan

24-vuotias Stråka on jo ennestään tuttu pelaaja hurrikaaninutusta, sillä hän kiekkoili JYPin organisaatiossa vuosina 2012–2020. Hän muutti Jyväskylään C-juniori-ikäisenä, ja Liiga-pelejä kertyi 95 kappaletta. Stråka oli mukana CHL-mestaruuden talvella 2018 voittaneessa joukkueessa.

– On hienoa palata Jyväskylään. Olen asunut kahdeksan vuotta Jyväskylässä, joten siitä on tullut minulle toinen koti. Paikka on todella tuttu, ja JYPistä on tullut minulle todella tärkeä seura, koska olen käynyt siellä juniorimyllyn läpi, Stråka kommentoi.

Hyökkääjä kävi JYPissä myös viime kaudella, kun JYP tarvitsi lainapelaajia koronapoissaolojen vuoksi. 14 ottelussa syntyi tehot 2+1.

– Odotamme hänestä puolustavaa sentteriä, joka tuo keskikaistalle kilpailua ja on alivoimalla tärkeä pelaaja. “Hannu” pelasi Imatralla vahvan kauden, ja esitti vahvoja otteita pelatessaan meillä lainapestillä, urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Stråka siirtyi JYPistä Itävallan pääsarjassa pelanneeseen Dornbirner EC:hen, josta matka jatkui viime kaudeksi Mestiksessä pelanneeseen Ketterään. 38 ottelussa syntyi 27 tehopistettä, ja kausi oli myös joukkueelle täysosuma, sillä Ketterä voitti Suomen Cupin, Mestiksen runkosarjan ja lopulta myös Mestiksen mestaruuden.

– Olen ottanut askelia oikeaan suuntaa, jos vertaa siihen pelaajaan, joka pari vuotta sitten Jyväskylästä lähti. Vuosi ulkomailla toi kokemusta ja olen kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, mies kuvailee.

– Imatralla oli todella hyvät pelaajat sekä hyvä valmennus. Arki oli todella laadukasta, ja tuntui, että kehityin pelaamalla isossa roolissa. Kausi oli kaiken kaikkiaan hieno, sillä voitimme kaiken mahdollisen.


Anton Stråka

Perttu hakee Liiga-debyyttiä

21-vuotias Perttu on Haukkojen kasvatti. JYPistä hän jahtaa uransa ensimmäisiä Liiga-pelejä.

– Pienen pojan unelma on toteutunut tämän sopimuksen johdosta. Minuun osoitettiin jo aikaisessa vaiheessa kiinnostusta, joten oli itsevarma olo, että kamat kannattaa pakata ja suunnata Jyväskylään. Nyt fiilis on todella iloinen ja odottava, pelaaja toteaa.

Perttu pelasi kasvattajaseurassaan kauteen kauteen 2018–19 saakka. Sieltä matka kävi Tapparan U20-joukkueeseen, jossa kaudella 2020–21 39 ottelussa syntyi 60 tehopistettä. Tehopisteillä irtosi sarjan pistepörssin voitto.

Tampereelta matka kävi viime kaudeksi Imatralle. Ketterässä hän pelasi ensimmäistä kertaa säännöllisesti miesten pelejä. 48 ottelussa syntyi 24 tehopistettä.

– Perttu on klassinen sentteri, joka on junioreissa näyttänyt pystyvänsä tuloksentekoon. Lähdemme hänen kanssaan tekemään prosessia, jolla haluamme nostaa hänet kansalliselle tasolle. Hän oli jo viime vuonna Imatralla hyvällä tiellä, ja uskomme, että sopimuksen loppuvaiheessa meillä on kotimainen vahva sentteri, Viitanen kuvailee.

Ketterän kausi oli menestyksekäs, ja peluri itsekin otti askeleita oikeaan suuntaan.

– Kausi Imatralla oli todella opettavainen. Opettelin koko kauden pelaamaan miesten pelejä ja pudotuspeleissä rooli alkoi kasvaa. Pudotuspeleissä tuli myös tunne, että pystyi auttamaan joukkuetta voittamaan, mikä tuntui hyvältä, Perttu kuvailee.

– Jumppasimme kokonaisvaltaista peliä jo viime kaudella, ja siinä menin eteenpäin. Sen työstämistä pitää jatkaa edelleen. Kun mennään seuraavalle tasolle, pienissäkin yksityiskohdissa pitää olla vielä tarkempi.

JYPissä Perttua odottaa ennestään tutuksi tullut päävalmentaja, sillä Jukka Rautakorpi oli Tapparan urheilujohtajana Pertun kiekkoillessa tamperelaisten U20-joukkueessa.

– Olin Rautakorven kanssa tekemisissä viikoittain, kun hän veti jääharjoituksia nuoremmille pelaajille. “Nemo” jäi Tampereella vähän vieraammaksi, mutta tutustuin paremmin hänen poikaansa, jonka kanssa pelasin puolitoista vuotta yhdessä, hyökkääjä kertaa.


Mikko Perttu

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: https://www.jypliiga.fi/jyp-kausikortti/

Sopimustilanne 14.5.2022


Maalivahdit

Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Eetu Peltola 2024
Tobias Winberg 2024
Ville Ottavainen 2024
Niko Minkkinen 2025
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2023
Reid Gardiner 2023
Anton Stråka 2023
Samuel Valkeejärvi 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Robert Rooba 2024
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Riku Tohila 2025
Jere Lassila 2025
Mikko Perttu 2026