Mikko Heiskanen täydentää JYPin valmennuksen

JYPin Liiga-joukkueen valmennus täydentyy Mikko Heiskasella, joka saapuu hurrikaaniryhmään kolmivuotisella sopimuksella. Heiskanen aloittaa valmennustehtävät uudessa ympäristössä tänään maanantaina.

– JYPissä työskentely on ollut unelmani jo pikkupoikana. Vaikka viime vuodet olen valmentanut KooKoossa, koti on ollut Jyväskylässä ja siinä on tullut mietittyä, että pääsisipä vain Hippokselle hommiin, Heiskanen naurahtaa.

Uuden valmennusryhmän yhteinen aika on jäänyt vielä varsin vähäiseksi, joten tarkkoja roolituksia ei tässä kohtaa ole mietittynä. Ryhmän uskotaan kuitenkin täydentävän toinen toisensa vahvuuksia.

– Jukka tuo ainekset, minä mausteet ja “Nemo” hämmentää, Heiskanen kuvailee.

– Omat vahvuuteni ovat enemmän puolustuspäässä ja alivoimapelaamisessa. Oman pelaajahistorianikin kautta ymmärrän puolustajien sielunmaisemaa. Olemme erilaisia, mutta tuomme omat vahvuutemme.

Urheilujohtaja Mikko Viitanen näkee Heiskasen erinomaisena lisänä aiemmin julkistettuun valmennusryhmään.

– Hänen persoonansa sopii valmennusryhmäämme ja hän tuo myös vahvaa näkemystä modernin jääkiekon vaatimustasosta. Myös sillä on merkitystä, että herrat tuntevat aiemmilta vuosilta ja tiimi pääsee nopeasti yhteiseen tekemiseen kiinni.

Heiskasen valmennusura alkoi KeuPa HT:n apuvalmentajana kaudella 2015–16, kun päävalmentajan vastuuta kantoi Ville Nieminen. Seuraavat kaksi kautta “Pönö” toimi keuruulaisten päävalmentajana, ja jälkimmäinen kausi päättyi Mestiksen mestaruuteen.

– KeuPalla on erityinen paikka sydämessäni, sillä siellä sain koko valmennusurani ensimmäiset kokemukset. Se on myös etu, että “Nemon” kanssa on yhteistä historiaa ja ei tarvitse aivan nollista lähteä.

36-vuotias mies on valmentanut viime vuodet Kouvolan KooKoossa. “Pönö” on ollut KooKoon apuvalmentajana vuodesta 2018 asti, ja ensimmäisellä kaudellaan hän toimi myös päävalmentajana hetken aikaa. Viime kaudella KooKoo ylsi Liigassa neljänneksi hävittyään pronssiottelun Ilvekselle.

– Aika Kouvolassa oli hyvää oppia, sillä sain ensiaskeleet valmentamiseen Liigan puolella. Isot kiitokset Kouvolan suuntaan, siellä tuli paljon hienoja kokemuksia, mutta nyt oli aika uudelle ympäristölle, Heiskanen kuvailee.