Robert Rooba palaa JYPiin

JYP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Robert Rooban kanssa. Rooban sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää ulkomaan option.

– Robi on pitkän linjan jyppiläinen ja meidän näköinen pelaajamme, vaikka lähtöpaikka onkin muu kuin Jyväskylä ja Suomi. Hänelle on luvassa paljon tulosvastuuta kaukalossa, mutta hänestä odotetaan myös esimerkillistä urheilijaa kaukalon ulkopuolella. Uskomme, että hän on hyvä lisä meidän porukkaamme, urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Rooba muistetaan Jyväskylässä hyvin, sillä mies kiekkoili hurrikaaninutussa viiden kauden ajan vuosina 2016–21. Näiden vuosien aikana virolaiskiekkoilija pelasi JYPissä lähes 400 peliä ja juhli CHL-mestaruutta sekä SM-pronssia, mutta kaupunkiin muodostui myös erityinen suhde.

– Viisi vuotta on pitkä aika ihmisen elämästä ja varsinkin jääkiekkoilijan urasta. Sen takia Jyväskylästä voi puhua toisena kotinani, johon on kiva palata. Olen aina ollut kiitollinen siitä tavasta, jolla minut aikanaan otettiin vastaan, kun tulin Jyväskylään, Rooba muistelee.

– Viime vuodet ovat olleet JYPille vaikeita, mutta silti kannattajat ovat jaksaneet kannustaa. Minulla on vahva usko, että kelkka alkaa kääntyä ja olemme jonkin suuren äärellä. Haluan, että kaikki lähtevät tälle matkalle meidän mukaamme.

Rooba murtautui Liigan huipulle viimeisellä kaudellaan, kun hän iski 30 maalia. Nousu uudelle tasolle tiesi myös lähtöä ulkomaille, ja viime kausi kului KHL:n Severstal Cherepovetsissa. 39 ottelussa syntyi tehot 5+2=7.

– Kun viimeksi lähdin, oli uuden haasteen aika. Venäjällä menin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja illasta toiseen jouduin todistamaan ja haastamaan itseni. Joukkueemme operoi pienellä budjetilla, mutta pärjäsimme silti hyvin. Oli hienoa nähdä, miten homma toimi, kun kaikki hoitivat roolinsa, sitä oppia haluan tuoda myös JYPiin.

– Henkinen puoli on suurin osa urheilua, sillä saralla tuli isoja harppauksia ja kasvoin niin ihmisenä kuin urheilijana. KHL on todella kova sarja, joten vuoden kun siellä pelaa, väkisinkin oppii uusia asioita myös jääkiekkoilullisesti.

Rooba kiekkoili KHL-kauden jälkeen myös Viron paidassa 1B-divisioonan MM-kisoissa, joissa Viro ylsi minimitavoitteeseensa ja piti sarjapaikan. Nyt “Robi” lataa akkuja lomailun merkeissä ja liittyy kesällä JYPin joukkueen mukaan.

– Lähiviikkoina vietetään hieman enemmän aikaa golf-kentillä ja ladataan akut sitä varten, että valmistaudutaan uuteen kauteen. Sitten luodaan hyvä pohja sille, että ollaan valmiina ensi kauteen, Rooba kertoo kesäsuunnitelmistaan.

Rooban kummiyrityksenä toimii Nosto ja Kuljetus Ruuska Ky.

Robert Rooban fanituotteet nyt tilattavissa:

RR88 kaulahuivi

RR88 T-paita

www.jypshop.fi

Sopimustilanne 12.5.2022

Maalivahdit

Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Ville Ottavainen 2024
Tobias Winberg 2024
Niko Minkkinen 2025
Eetu Peltola 2024
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2023
Reid Gardiner 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Robert Rooba 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Riku Tohila 2025
Jere Lassila 2025
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Samuel Valkeejärvi 2023

 

Kausikortit kaudelle 2022-2023 nyt myynnissä!