Maailmaa nähnyt Jesper Lindgren haluaa auttaa JYPiä voittamaan

JYP kiinnitti ensi kauden joukkueeseensa Suomen mestaruuden voittaneen puolustajan, kun Jesper Lindgren allekirjoitti sopimuksen seuran kanssa. Lindgren pelasi HPK:ssa vuosina 2017–19, ja jälkimmäisellä kaudella joukkue voitti Suomen mestaruuden.

Nyt 25-vuotias ruotsalainen palaa Suomeen täynnä intoa, kun uuden kauden valmistelut ovat pyörähtäneet käyntiin toden teolla. Samalla edessä siintää myös tutustuminen uuteen kotikaupunkiin.

– Tuntuu hyvältä olla täällä. En ole vielä juurikaan päässyt tutustumaan kaupunkiin, mutta toivottavasti senkin aika koittaa pian, Lindgren miettii.

Suomesta Lindgren lähti jahtaamaan NHL-unelmaansa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Pelejä taalaliigassa ei kertynyt, mutta AHL-seura Toronto Marliesin riveissä pelejä kertyi reilut 30 kappaletta. Myös loukkaantumiset olivat hidastamassa NHL-unelman toteutumista.

– En päässyt pelaamaan niin paljoa kuin olisin halunnut. Kulttuuri on hieman erilainen kuin Suomessa. Pelaajat pelaavat hieman enemmän omaa etua ajatellen, kun mielessä on paikka NHL:stä, puolustaja sanoo.

– Loukkaantumiset eivät koskaan ole mukavia, mutta pitää yrittää vain tulla vahvempana takaisin. Henkisesti on vaikeaa, kun ei voi tehdä oikein mitään. Onneksi nyt olen kuitenkin hyvässä kunnossa.

Pohjois-Amerikasta hän suuntasi kotimaahansa Ruotsiin, jonka toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kului kaksi edellistä kautta. Nyt hän palaa Suomeen edellistä visiittiä kokeneempana ja kypsempänä pelaajana.

– Uskon, että aiempi kokemus Suomesta auttaa ensi kaudella. Olen asettanut itselleni korkeat tavoitteet. Tärkeintä on auttaa joukkuetta voittamaan, mutta toivottavasti pääsen tekemään myös maaleja, Lindgren pyörittelee.

Videolla Lindgren puhuu tarkemmin kotiutumisesta Jyväskylään sekä Suomen ja Ruotsin yhtäläisyyksistä ja eroavaisuuksista. Puhetta syntyy myös tiestä Suomen mestariksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen