Mikko Heiskanen viihtyy paremmin pukukopissa kuin luokkahuoneessa

Mikko Heiskanen oli viimeisin julkistus JYPin täksi kaudeksi uusittuun valmennusryhmään. Joroisista lähtöisin oleva 36-vuotias valmentaja on toiminut valmennustehtävissä aiemmin KeuPa HT:ssa sekä KooKoossa.

Heiskasella on ennestään historiaa Jyväskylästä, sillä pelaajauransa aikana hän edusti useampaa jyväskyläläisseuraa. JYPiä hän on seurannut jo ala-asteiässä, joten seuralla oli paikka sydämessä jo ennen Jyväskylään muuttamista vuosituhannen alussa. Vaikka pelaaja- ja valmennusura vei pitkin Suomea, on koti ollut Jyväskylässä jo pidemmän aikaa.

Kun pesti Jyväskylässä alkoi, myös työmatka lyheni tuntuvasti.

– Pääsin hyvin kaupunkiin sisään ja siitä tuli koti, vaikka juuret ovatkin Savossa. Tykkään täällä olevasta ilmapiiristä ja kaupungista on tullut tärkeä osa elämääni. Heiskanen sanoo.

– Takareisi nappasi kiinni, minkä takia on joutunut tulemaan hallille autolla. Mutta hetken kerkesi tulla pyörällä ja olihan se melkoinen etulyöntiasema, kun matka oli lyhyempi ja heräsi omasta aamupalapöydästä.

Heiskasen valmennusura alkoi vuonna 2015 KeuPa HT:n apuvalmentajana, kun päävalmentajana oli muuan Ville Nieminen. Heiskasen ajatuksena oli peliuran jälkeen tehdä jotain ihan muuta, mutta pukukoppi houkutteli miehen nopeasti takaisin jääkiekon pariin.

– Olin peliuran jälkeen puolitoista vuotta luokanopettajana. Se ei ollut kuitenkaan oma homma, vaan koppielämä houkutteli takaisin. KeuPa oli sellainen valmentamisen korkeakoulu, jossa joutui paljon tekemään myös itse. Aina ei ollut helppoa, mutta hyvät muistot jäivät mieleen, “Pönö” sanoo.

Uusittu valmennusryhmä on päässyt hiljalleen tutustumaan toisiinsa, mutta tarkoista roolijaoista ei ole vielä puhuttu. Heiskanen muistuttaa myös ryhmätyöskentelyn erinäisistä vaiheista.

– Olemme pitäneet jo valmennuksen ekskursion ja hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin. Nyt tietty mennään tietynlaista kuherruskuukautta. Todennäköisesti jossain vaiheessa kohdataan myös vaikeampia hetkiä, ja sitten aletaan punnita enemmän, mutta alku on tosiaan ollut loistava.

JYP on treenannut uusitulla joukkueella ja valmennuksella reilun kuukauden ajan. Juhannuksena joukkue jää omatoimiselle jaksolle, jota ennen joukkuetta halutaan hitsata yhteen ja varmistaa, että pelaajat ovat hyvässä kunnossa. Keskusteluja on käyty myös siitä, mitä pelaaminen JYPissä tarkoittaa, mutta päähuomio on ollut laadukkaassa tekemisessä.

– Tekeminen on ollut monipuolista. Olemme keskittyneet enemmän tekemisen meininkiin kuin puhumiseen. Ei puhuminen pitkälle vie, jos ei tapahdu konkreettisesti, valmennusryhmään täksi kaudeksi tullut Mikko Heiskanen kommentoi.

Videolta kuulet tarkemmin, kuinka valmentaminen muuttuu Mestiksestä Liigaan siirryttäessä sekä muistoja KeuPasta, joiden takia seurasta on jäänyt pysyvä jälki Heiskasen sydämeen.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat ja video: Jiri Halttunen