Pertun unelmat kasvavat merkkipaalu kerrallaan: ”Haukoissa mietin paria Mestis-peliä”

Tie jääkiekkoammattilaiseksi voi olla moninainen. Tästä hyvä esimerkki on täksi kaudeksi JYPiin siirtynyt Mikko Perttu. 21-vuotias Perttu pelasi ensimmäistä juniorien SM-sarjan pelinsä “vasta” 18-vuotiaana. Ennen tuota hän edusti kotikaupunkinsa Järvenpään Haukkoja alemmilla sarjatasoilla.

– Minulla ei ikinä ole ollut mikään kiire, enkä missään vaiheessa ollut lopettamassa pelaamista. Pitää vaan uskoa, että tarpeeksi hyvin kun pelaa, niin joku sen huomaa, mies miettii.

Taitavaksi hyökkääjäksi itseään luonnehtiva mies sai ensimmäiset SM-tason pelinsä Tapparan U20-joukkueessa. 18-vuotiaana tuli eteen tiedostettu hetki jääkiekkoammattilaiseksi mielivän pelaajan polulla: muutto pois kotoa.

Parin kauden jälkeen tuli aika uudelle muutolle, kun edessä olivat ensimmäiset miesten pelit Imatran Ketterässä.

– Oli tavallaan iso steppi muuttaa pois. Olin miettinyt, että jos jääkiekkoa haluaa pelata ammatikseen, niin pitää muuttaa ja vaihtaa seuraa. Imatran vuosikin oli opettavainen, opeteltiin paljon peliä ja urheilijan elämää.

Pesti Ketterässä jäi yhden kauden mittaiseksi, kun JYPin kanssa syntyi peräti nelivuotinen sopimus.

– Oli todella hieno fiilis. Kun pelasin Haukoissa, mietin, että saisipa pelata pari Mestis-peliä. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, eikä saa tulla hyvän olon tunnetta. Koetan vain pelata kentällä mahdollisimman hyvin ja kentän ulkopuolella laittaa kroppaa kuntoon, jotta joku päivä olisin ehjä ja valmis paketti Liiga-peleihin, Perttu kuvailee.

Tutustu uuteen JYP-kasvoon tarkemmin videolla, jolla Perttu kertoo itsestään pelaajana ja muistelee hieman erilaista polkua junioriaikoina.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen