Robert Rooba haluaa nähdä JYPin taas pudotuspeleissä: ”Tulen parempana takaisin”

Robert Rooban paluu JYPiin ilahdutti monia kannattajia ja oli yksi Liigan kovimpia pelaajasiirtoja tulevalle kaudelle. Mies lähti Jyväskylästä toissa kauden jälkeen, jolla syntyi 30 maalia. Suuntana oli KHL:n Severstal Tsherepovets.

– Loppukauden aikana alkoi olla merkkejä mahdollisuudesta lähteä muualle. Vuosi Severstalissa oli opettavainen. Kehityin ihmisenä ja yleisesti urheilijana, ja sen takia tulen parempana takaisin.

– Kovin moni ei välttämättä uskonut, että voisin päästä KHL:ään. Määrätietoinen työ ja seuran tarjoamat mahdollisuudet olivat isoja juttuja. Siinä on aika iso ero, millaisena pelaajana tulin tänne ja millaisena lähdin, matkalle mahtuu paljon kehitystä.

Myös entinen JYP-pelaaja Joonas Nättinen edusti päättyneellä kaudella Severstalia. Rooban sopeutumista Severstaliin helpotti kuitenkin vielä yksi tuttuja naamojakin isompi etulyöntiasema.

– Isoin etulyöntiasemani oli se, että osasin kieltä. Toisaalta sen takia olin paljon myös tulkkina, ja olin sen takia osana aika mielenkiintoisia palavereja. Näin miten, tärkeää valmennukselle oli se, että olin linkkinä valmentajien ja ulkomaalaisten pelaajien välillä.

28-vuotias hyökkääjä seurasi JYPin otteita myös Venäjällä. Seuran haluama ryhtiliike motivoi miestä entistä parempiin esityksiin.

– Venäjällä tuli seurattua myös JYPin pelejä. Syksyllä peli kulki ja “Jokke” teki mitä halusi, niin oli kiva seurata pelejä. Täällä pelasi myös hyviä ystäviä, joiden pelejä olisi tullut seurattua joka tapauksessa.

– Seuran tekemät panostukset ja tehty ryhtiliike on ollut hienoa nähdä. Sillä oli iso vaikutus siihen, että halusin tulla mukaan. JYP on antanut minulle mahdollisuuden menestyä, ja nyt haluan auttaa seuraa olemaan siellä, missä sen kuuluu olla.

Videolla keskustellaan tarkemmin, mitä Rooba ajattelee viidestä vuodesta JYPissä ja paluusta pääkallopaikalle. “Robi” kertoo myös siitä, kuinka hän pääsi ensikädessä kokemaan virolaisten Leijonat-fanituksen.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen