Joakim Kemellistä NHL:n varaustilaisuuden paras suomalainen

Perjantain vastaisena yönä koitti hieno hetki Joakim Kemellille ja jyväskyläläiselle jääkiekkoilulle. Nuori hyökkääjä huudettiin NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, kun Nashville Predators varasi hänet varaustilaisuuden 17:llä varausvuorolla. Kemellistä tuli toiseksi korkeimmalla varattu jyväskyläläislähtöinen pelaaja Julius Hongan jälkeen. Kemell oli tämän vuoden varaustilaisuuden korkeimmalla varattu suomalaispelaaja.

Predators on pelannut NHL:n pudotuspeleissä kahdeksalla edellisellä kaudella. Paras saavutus tuli kesällä 2017, kun seura ylsi finaaleihin, joissa Pittsburgh Penguins juhli mestaruutta. Predatorsissa on vahva suomalaisedustus, sillä seuralla on sopimus viiden suomalaispelaajan kanssa.

Kemell on historian 21. jyväskyläläissyntyinen pelaaja, jonka nimi on huudettu NHL:n varaustilaisuudessa. Kemellin lisäksi ykköskierroksella heistä on varattu Julius Honka 2014, Olli Määttä 2012 sekä Ari Ahonen 1999. Edellinen jyväskyläläisvaraus oli Anttoni Honka kesällä 2019.

18-vuotias hyökkääjä murtautui ryminällä kiekkokansan tietoisuuteen viime kaudella. JYP-hyökkääjä johti pitkään Liigan maalipörssiä, ja iski lopulta 39 ottelussa tehot 15+8. Kauden päätyttyä hänet valittiin Liigan vuoden tulokkaaksi.

Katso alta Kemellin haastattelu ennen varaustilaisuutta.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat ja video: Jiri Halttunen