Geoff Platt odottaa kovaa Liiga-kautta ja muistelee lähtöään KHL:stä – ”Haluan yhä tehdä maaleja”

JYP hankki joukkueeseensa rutkasti kokemusta, kun Geoff Platt saapui vahvistamaan hyökkäysosastoa. 37-vuotias Platt on pelannut uransa aikana useissa eri huippusarjoissa. Moni saattaa muistaa hänet hyökkäyspään taiturina edelliseltä Liiga-kaudelta 2008–2009, mutta sen jälkeen erityisesti KHL:ssä hän on pelannut useissa eri rooleissa.

Suomeen palaakin kokenut pelaaja, joka pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla ja eri rooleissa.

– Olet joukkueelle arvokkaampi pelaaja, jos pystyt pelaamaan erilaisissa rooleissa ja olemaan monipuolinen pelaaja. Se on ollut minulle pakollista, jotta urani on voinut jatkua näin kauan. Haluan yhä tehdä maaleja, ja luulisin voivani hyödyntää sitä taitoa myös Liigassa, mies ennakoi.

Viime kauden loppu oli Plattin uran vaikeimpia. Hän lähti KHL-seura Salavat Julajev Ufasta ennen pudotuspelien alkua, aivan kuten monet ulkomaalaispelaajat ympäri liigan vallitsevan maailmantilanteen vuoksi.

– Muistan aamun, kun kerroin päävalmentajalle, etten halua jatkaa. Tunne oli todella outo. Yhtenä hetkenä olet osa joukkuetta, ja yhtäkkiä oletkin joukkueen ulkopuolella, Platt kertaa.

Platt aloitti muun joukkueen tavoin yhteiset harjoitukset tällä viikolla. Tavattavana oli paljon uusia kasvoja.

– Tulin viime viikolla vapaaehtoisiin harjoituksiin ja tapasin joukkuekavereita vapaamuotoisemmin. sittemmin olemme tavanneet joukkueen ja valmentajan kesken myös virallisemmin. En tuntenut ketään joukkueesta tänne tullessa, joten olo oli hieman kuin ensimmäisenä päivänä koulussa, Platt toteaa.

Katso videolta tarkemmin Plattin mietteitä päätöksestä lähteä Venäjältä. Mies kertoo myös, millä keinoilla hän haluaa nousta JYP-fanien suosikiksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen