Konnekuljetuksen otteluennakko: Liiga-avauksessa vastassa tuttuakin tutumpi Sport

Tänään se alkaa, JYPin uusi Liiga-kausi! Harjoituskausi on takana ja JYP matkaa Vaasaan pelaamaan ensimmäistä kertaa pisteistä tällä kaudella.

– Kovin on odottavainen fiilis. Sinällään hyvä, että pääsemme aloittamaan vieraissa. Yhdessäolon aika ennen ottelua on hieman pidempi ja saamme ehkä suorituskeskeisemmän latauksen, Ville Nieminen kuvailee.

Harjoituskauden aikana JYP pelasi yhteensä kahdeksan peliä, joista se voitti neljä ja hävisi neljä. Paras pistemies harjoituskauden otteluissa oli yhdeksän tehopistettä iskenyt Jerry Turkulainen.

Harjoituskausi on pitänyt sisällään myös paljon harjoittelua, jotta joukkue saadaan jos ei valmiiksi, niin hyvään iskuun tosipelien alkaessa.

– Olemme vahvasti prosessissa kiinni ja sitä kautta oikealla tiellä. Tähän liittyy myös toiminnan ja pelaajien kehittämistä, eikä pelkkää pelin kehittämistä, “Nemo” pohtii.

Liiga-avaukseen JYP saa vastaan Sportin, jonka hurrikaaniryhmä kohtasi harjoituskaudella kahdesta. Molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Vaasalaisten harjoituskausi sujui kansainvälisissä merkeissä, kun kotkalauma suuntasi harjoituspelien merkeissä niin Ruotsiin kuin Slovakiaan. Yhdeksästä harjoitusottelusta irtosi yhteensä neljä voittoa.

Joukkuetta valmentaa jo neljättä kautta Risto Dufva. Yksilöpuolelta voidaan mainita kuusi maalia harjoitusotteluihin paukuttanut Jens Lööke sekä vielä viime kaudella JYPiä edustanut Mikko Salmio.

– Vastaan tulee perinteinen (Risto) Dufvan miesten joukkue, joka on vahva kamppailemaan ja antamaan mailapainetta, Nieminen kuvailee.

Kahden pelaajan poisjäänti kokoonpanosta on varmaa: viimeisessä harjoitusottelussa loukkaantunut Patrik Siikanen ja viime kauden lopulla pelikieltoa saanut Ville Ottavainen ovat sivussa. Siikasen paluuaikataulu on vielä avoin, Ottavainen on pelikelpoinen ensi viikon keskiviikon kotiottelussa TPS:ää vastaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen