Konnekuljetuksen otteluennakko: Maalinteon tehokkuutta testataan Hämeenlinnassa

JYP pelasi keskiviikkona kauden neljännen ottelunsa, josta tuloksena oli kauden kolmas tappio. TPS haki pisteet Jyväskylästä 4–1-voitolla, mutta lukemat antavat pelistä myös hieman erheellisen kuvan.

– Meillä oli kolminkertainen määrä maalipaikkoja vastustajaan verrattuna, mutta loppupeleissä kyse on kuitenkin maalintekopelistä. Tämä oli meidän paras ottelumme lukuun ottamatta takaiskumaaleihin johtaneita vaihtoja, Ville Nieminen summaa.

Videolta on myös etsitty syitä takunneeseen viimeistelyyn. Hämeenlinnaan hakusessa onkin huomattavasti terävämmät tukitoimet, eli päättäväisyyttä ajaa maalille tekemään maskia, ohjaamaan laukauksia ja hakkaamaan irtokiekkoja verkon perukoille.

Päättäväisyyttä kotijoukkueen roolissa testaa HPK, joka haki eilen voiton Tapparan vieraana. Neljän ottelun jälkeen hämeenlinnalaisten pistepussissa on kahdeksan pistettä. Hyökkäystä tähdittävät koko Liigan pistepörssiä johtava Michael Joly ja kuumaan vireeseen äitynyt Steve Moses, joiden kanssa myös hurrikaaniryhmän puolustus saa olla tarkkana.

– Meillä kummallakin on alla pelillinen onnistuminen, heillä myös tuloksellinen onnistuminen. Tarvitsemme vahvan latauksen vierasrohkeuteen tälle iltaa, Nieminen analysoi.

Kokoonpanopuolella nähdään pientä eloa, kun Robert Rooba on poissa kokoonpanosta. Hänen paikkansa Geoff Plattin ketjussa ottaa Aaro Vidgren, jonka TPS-ottelun paikalle nousee Samuel Salonen. Maalilla jatkaa eilisen ottelun kolmanteen erään maalille luistellut Topias Leinonen.

Ottelu Hämeenlinnassa alkaa kello 18.30.

Toimittaja: Jere Korkalainen