Konnekuljetuksen otteluennakko: Viikko päättyy ärsytetyn Ässien vieraana – ”Se on hyvä haaste meille”

JYP pelaa lauantaina kauden kolmannen ottelunsa Porissa, kun vastaan asettuu Ässät. Alkusysäys runkosarjaan on ollut tiivistahtinen, kun kyseessä on kolmas ottelu neljään päivään. Kahdesta aiemmasta ottelusta tuloksena on yksi voitto ja yksi tappio.

Yksittäisiä sankareita JYPistä ei ole noussut esiin, vaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kahteen otteluun on syntynyt kuusi osumaa, ja kaikki maalit ovat syntyneet eri pelaajan lavasta. Perjantain kotiavauksessa löytyivät myös ylivoimatehot, kun JYP iski kaksi maalia ylivoimaisena.

– Se oli työmiesten voitto. Olimme aloitteellisia ja hallitsimme pelin rytmiä, mitä kautta olimme onnekkaampia ja tehokkaampia, Ville Nieminen kertaa kotiavausta.

Viime kaudella sarjan viimeiseksi jäänyt Ässät on aloittanut kauden kahdella vierasottelulla, joista tuloksena on ollut kaksi tappiota. Myös maaliero on murheellinen 2–10. Kun JYP vierailee patapaitojen kotiavauksessa lauantaina pahamaineisella Isomäki Aarenalla, vastaan voidaan odottaa ärsytettyä ja latautunutta kotijoukkuetta.

Ässien ylivoimaisesti mielenkiintoisin hahmo on joukkueeseen palannut kapteeni Jesse Joensuu. Kun joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten viimeisessä harjoitusottelussa, Joensuu iski Ässien ainoan maalin JYPin voittaessa jatkoajan jälkeen 2–1.

– Kaikki tietävät, millainen paikka Pori on lauantaina, kun eilisen tappion jälkeen vastassa on vielä ärsytetty Ässät. Se on hyvä haaste meille, Nieminen sanoo.

Miehistöpuolella JYPin muutokset ovat pieniä, kun vain Samuel Salonen tulee uutena miehenä kokoonpanoon.

– Fyysisellä tuoreudella haluamme tuoda joukkueeseen saavutustarvetta, Nieminen summaa.

Ottelu Porissa alkaa kello 17.00.