Otteluraportti 16.9.2022: JYPin voitokas kotiavaus tarjosi paljon ja vähän päälle

JYPin kotiavaus tarjosi perjantai-illan viihdettä parhaimmillaan. 3500-päinen yleisö ja sitkeä kotijoukkue loivat hienon tapahtuman, jonka päätteeksi taululla komeilivat kotijoukkueen 5–2-voittolukemat.

Hurrikaaniryhmän riveistä olisi helppo nostaa useitakin sankareita, mutta avainhahmoihin kuului koko JYPin nelosketju Aaro Vidgren (1+0)-Braden Christoffer (1+1)-Mikko Petman (0+1).

– Oli hienoa nähdä halli näin täynnä, tämän yleisön edessä pelaaminen oli mahtavaa. Tämän ketjun kanssa on todella hauskaa pelata, Christoffer kertaa.

– Heidän ketjunsa täytyy nostaa esille. Keskustelimme ensimmäisen pelin jälkeen, mitä kaukalossa pitää tehdä ja he antoivat tälle pelille suuntaa, päävalmentaja Jukka Rautakorpi suitsuttaa.

Suitsuttaja-Rautakorpi vietti myös yhdenlaista juhlailtaa, kun hänestä tuli Liigan toiseksi eniten otteluita valmentanut valmentaja. Lukko-ottelu oli hänelle uran 888.

– Osoitimme tietyissä hetkissä hyvää sitkeyttä ja pelin edetessä olimme tehokkaita, kahdelle ylivoimamaalille erityismaininnan antava Rautakorpi hehkuttaa.

Maalit vapauttivat isäntiä

Alku oli JYPiltä hieman hermostunut, kun harhasyöttöjen kautta Lukko pääsi pariinkin otteeseen lähelle avausmaalin tekemistä. Pikkuhiljaa myös yleisöä sytyttäneellä fyysisyydellä JYP nappasi tahtikapulaa haltuunsa. ja iski avauserän loppuun kahdesti. Kauden ensimmäiset maalinsa pääsi iskemään Geoff Platt sekä Sami Niku.

Plattin maalia edelsi Matthew Abtin tulistuminen Joakim Kemellin taklaukseen, ja hurrikaaniryhmä rokotti seuranneella ylivoimalla tylysti. Nikun kiepautus oli malliesimerkki hänen erityisosaamisestaan, jota hän tuo joukkueelle.

Toisen erän alku oli isännille haasteellinen, kun Lukko iski kavennusosuman, mutta tylyys ja päättäväisyys paistoi JYPin tekemisestä. Aaro Vidgrenin nopea kuittaus toi selvästi lisää virtaa, ja ennen erän loppua osuivat vielä Braden Christoffer ja Juuso Puustinen.

– Olen jahdannut avausmaalia läpi harjoituspelien. Hyvä, että se nyt tuli. Teemme ketjuna paljon töitä, mutta pystymme myös maalintekoon, Christoffer kertaa.

Päätöserän alku noudatti toisen erän kaavaa, kun Lukko iski taas vain kaksi minuuttia erän alkamisen jälkeen. Julius Mattilan maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun enempää osumia ei nähty. Yhden kerran raumalaisosuma kuitenkin kävi lähellä, mutta pitkän videotarkistuksen jälkeen kiekkoa ei viety keskelle.

Vaikka kolmas erä olikin lopulta melko kosmeettinen, Rautakorpi näki silläkin ison merkityksen projektin etenemisessä.

– Opettelimme johtoasemassa pelaamista, se oli meille vielä uutta. Se oli aika hyvää, mutta jätti sopivasti vielä korjattavaa.

JYP ei kauaa ehdi voittoaan juhlia, sillä seuraava peli on jo huomenna lauantaina Porissa. Silloin vastaan asettuu kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Ässät, jolle kyseessä on myös kauden ensimmäinen kotipeli.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen