Otteluraportti: JYP menetti otteen pisteistä – ”Tapahtui jotain”

JYPin ensimmäinen vierasvoitto antaa vielä odottaa itseään, vaikka alku Raumalla oli jälleen lupaava. JYP meni pelissä johtoon, sille tarjoutui useampi mahdollisuus lisätä sitä, mutta kun mahdollisuudet jäi käyttämättä, Lukko käänsi pelin itselleen.

Päätöserään lähdettiin isäntien 2–1-johdossa, mutta pari nopeaa osumaa käytännössä ratkaisivat pelin. Lopulta lukemat kirjattiin 5–1.

– Taas pelattiin kaksi erää tosi hyvin ja kolmannessa tapahtui jotain, en tiedä itsekään mitä. Päästimme pelin käsistä ja se harmittaa, Severi Lahtinen kertaa.

Illan tehomies oli tehot 2+2 nakuttanut Anrei Hakulinen. JYPin ainoasta maalista vastasi kauden ensimmäisensä iskenyt kapteeni Robert Rooba. Topias Leinonen torjui maalillaan 24 kiekkoa.

Lupaava alku kariutui

Lukko tuli avauserässä kovaa päälle, mutta JYP pystyi selvittämään rynnistystä kunnialla. Avauserän ensimmäisellä kympillä vaaralliset paikat nähtiinkin käytännössä vain Lukko-maalilla, jossa erityisesti Jere Lassilan johtama ketju, Lahtinen kapellimestarinaan, oli pelipäällä.

Lukko sai erässä näennäisiä pyörityksiä, joista yksi johti myös JYPin maaliin. Jere Karjalaisen maila osui Lassilaa kasvoihin, ja siitä seuranneen 2+2-minuuttisen aikana Rooba avasi kauden maalihanansa.

Maalista tilastokummajaisen teki se, että kyseessä oli kauden kolmas ylivoimamaali 21:llä mahdollisuudella, ja kaikki osumat ovat tulleet nimenomaan raumalaisia vastaan.

– Saimme hyvän alun, vähän vaihdoimme koostumuksia ja tuli onnistuminen. En tiedä miten ei uppoa, isoin ongelma on ehkä alueellevienti. Meillä on kuitenkin taitavia pelaajia, jotka kykenevät maalintekoon, jos saadaan kuvio rauhoittumaan, Lahtinen analysoi.

Toisessa erässä JYPillä oli mahdollisuus tehdä lisää ylivoimaosumia, mutta Lukko-puolustus Artjom Zagidulin viimeisenä lukkonaan ei ollut ohitettavissa. Ylivoimatilastoista vielä synkemmän teki se, että Lukko onnistui tasoittamaan pelin pelatessaan alivoimalla.

Maali siirsi otetta selvästi Lukon haltuun. Erän lopulla kiekko kaivettiinkin vielä toistamiseen JYP-verkosta, minkä takia päätöserään lähdettiin isäntien johdossa.

Hurrikaanipaitojen voittohaaveet kariutuivat päätöserässä nopeasti. Päätöserä ei ehtinyt puoleenväliin, kun Lukko oli iskenyt kolme osumaa lisää, Hakulinen pääarkkitehtinään.

– Halusimme jatkaa sitä mitä oli 35 minuuttia tehty. Muutama huono ratkaisu peräjälkeen ja lumipallo kieri väärään suuntaan, Lahtinen huokaisee.

Koska peli oli käytännössä ratkennut, viimeinen kymppi meni pelailuksi. Lisäosumia ei muutamista rangaistuksista huolimatta nähty.

JYPin seuraava koitos on torstaina Oulussa, kun vastaan asettuu Kärpät.