Otteluraportti: Murheellinen lauantai-ilta Porissa – ”Ei jätä seliteltävää”

JYPin runkosarjan avausviikko päättyi vierasreissuun Poriin. Ennakkoasetelman mukaan Ässien sopi odottaa tulevan kotiavaukseensa kovalla kiukulla, ja näin myös kävi. Vierailijat eivät yltäneet missään vaiheessa perjantaisen kaltaiseen hurmokseen. Viimeistään toisen erän puolivälissä tullut Ässien 3–0-osuma tuntui paketoivan pelin.

Loppulukemat kirjattiin 5–0. Näin ollen JYPin saldona avausviikon kolmesta pelistä oli kolme pistettä.

– Jos edelliset pelit olivat nousujohteisia, nyt oli laskusuhdannetta. Lopussa identiteettimme katosi. Tämä oli kokonaisuutena huono esitys, joka ei jätä seliteltävää, Robert Rooba kommentoi.

Pahin mahdollinen alku

Peli ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Ässät juhli jo avausmaalia. JYPin pienoisen nukahduksen hyödynsi Feetu Knihti aivan Eetu Laurikaisen nenän edestä.

Maalin jälkeen JYPillä oli myös oma etsikkoaikansa, mutta Niklas Rubin porilaisten maalilla suoritti varmasti.

Ässät tuntui pääsevän toistuvasti hyvävauhtisesti kohti hurrikaaninuttujen maalia, ja yhdestä näistä tilanteista syntyi myös Knihdin illan toinen osuma.

– Avauserä oli meiltä ottelun paras. Olimme kuitenkin huonoja oman maalin edustalla ja hyökkäyspäässä päättäväisyys puuttui, jotta maaleja olisi syntynyt, kapteeni harmittelee.

Toinen erä ei juuri pelillisiä hienouksia tarjonnut. Kohahduttavin hetki nähtiin puolenvälin tienoilla, kun Braden Christofferin johtama ketju pääsi ylivoimahyökkäykseen, ja seuranneessa hässäkässä JYP sai myös kiekon maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty maalin siirtymisen johdosta, mutta ylivoimamahdollisuus vieraille aukesi.

Ylivoimaa ei kuitenkaan hyödynnetty, ja pian sen jälkeen Ässät iski sinetiltä tuntuneen 3–0-osuman.

– Tyhmät ja helpot maalit tuhosivat omaa peliämme, Rooba huokaisee.

JYP tuli päätöserään vielä uudistetuilla kentällisillä, mutta pistejaosta Ässiä ei pystytty haastamaan. Kunniakasta päätöskymppiäkään ei tullut, kun isännät maalasivat vielä kahdesti.

JYPin kolmen ottelun viikot jatkuvat myös ensi viikolla. Ensimmäinen koitos on keskiviikkona Hippoksella, kun TPS saapuu vieraaksi. Ässät-ottelun jälkeen katseita alettiin kääntää jo sitä kohti.

– Kävimme läpi, miksi kävi kuin kävi. Nyt katsomme peiliin ja mietimme, missä henkilökohtaisesti olimme huonoja. Läpikäynnin jälkeen katseet eteenpäin, jotta ollaan ytimessä seuraavassa pelissä, Rooba summaa.

– Tiedän myös itse pystyväni parempaan. Ennenkaikkea maaleja pystyn varmasti tekemään enemmän kuin nolla.

Toimittaja: Jere Korkalainen