Otteluraportti: Terävämpi TPS ryöväsi pisteet

Jyväskylässä nähtiin keskiviikkona kahden voittokantaan takaisin mielivän joukkueen vääntö. Läpi 60-minuuttisen väännettiin melko pienistä marginaaleista, mutta TPS oli toistuvasti terävämpi.

TPS iski kahdesti kaksi maalia nopeaan tahtiin ja varasti pisteet näillä osumilla lukemin 4–1. Lukemat eivät kertoneet aivan koko totuutta pelistä, sillä tuohon mennessä JYP oli luonut enemmän laadukkaita maalipaikkoja. TPS:n yksi ehdoton hahmo olikin hyvää maalivahtipeliä esittänyt Lassi Lehtinen.

– Meillä oli kahteen ensimmäiseen erään 6-7 laatupaikkaa, mutta ei saatu maalia aikaiseksi, Jukka Rautakorpi harmittelee.

– Ei hallinnalla tai laukausmäärillä ole väliä, jos et tee maalia. Kiekko pitää vain saada verkkoon, Geoff Platt sadattelee.

TPS oli todella tehokas

TPS tuli otteluun suoraviivaisin isännän elkein ja karkasi jopa hieman varkain nopeaan kahden maalin johtoon. Ennen avauserän puoliväliä verkkoa olivat heiluttaneet Anthony Rech ja Jimi Suomi. Kuvastavaa ottelun alulle oli se, että peli pyöri pitkiä pätkiä JYPin alueella TPS:n terävän kamppailupelaamisen vuoksi.

– Kolme kertaa kiekko maalin edessä ja kahdesti kiekko oli maalissa. Pitää olla kovempi, jotta tilanteita voi kääntää, Rautakorpi kuvailee.

Maalit muuttivat pelin kuvaa kuin salamaniskusta. Käytännössä avauserän puolivälistä toisen erän loppuhetkille painopiste oli JYPin hyökkäyspäässä. Erityisesti Braden Christofferin ja Kyle Platzerin johtamat ketjut loivat huippupaikkoja, mutta viimeistely-yrityksistä puuttui viimeinen terävyys, jotta Lassi Lehtinen TPS-maalilla olisi ollut ohitettavissa useammin kuin kerran.

Ehkä pelin luonteelle sopivasti se JYPin ainoa osuma olikin hieman yllättävä, kun Aaro Vidgrenin viivasutaisu upposi verkkoon. Maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun vain hieman yli kaksi minuuttia myöhemmin TPS oli iskenyt kaksi osumaa lisää, joten lukemat päätöserään lähdettäessä olivat 1–4. Maalien kannalta iso hahmo oli TPS-kultakypärä Valtteri Pulli, joka kirjautti tehot 1+1.

– TPS teki maalinsa meidän kannalta aivan väärissä hetkissä, Platt sanoo.

Kolmanteen erään JYP haki uutta henkeä vaihtamalla Topias Leinosen maalille. Leinosen otteet olivat erän vähissä tilanteissa varmoja, eikä häntä ohitettu edes rangaistuslaukauksesta.

Toisessa päädyssä tuttu teema jatkoi: paikkoja syntyi, mutta kiekko ei uponnut maaliin. Näin ollen päätöserässä ei lisämaaleja nähty. Yksi tilastokummajainen päätöserään kuitenkin toteutui, sillä kumpikaan joukkue ei pelannut koko ottelussa yhtäkään ylivoimatilannetta.

JYPin seuraava peli tulee nopeasti, kun seuraava kamppailu on huomenna torstaina Hämeenlinnassa.

– Tämä tappio täytyy unohtaa äkkiä ja jatkaa samanlaista hyökkäyspeliä, jota tänään esitimme, Platt ennakoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen