Puolustajien pistepörssin voittanut Teemu Suhonen vahvistaa JYPin alakertaa

Kilpailu JYPin pakkipäässä kovenee, kun 33-vuotias Teemu Suhonen saapuu Jyväskylään. Kyseessä on vuoden mittainen sopimus, johon sisältyy kolmen viikon mittainen koeaika. Kuopiolaislähtöisen puolustajan sopimuksen koeaika umpeutuu 1.10. pelatun JYP-KalPa-ottelun jälkeen.

– Halusimme vahvistaa puolustuspäätä kokeneella pelaajalla. Teemu istui siihen roolin ja sopimus syntyi nopeasti. Uskomme, että saamme joukkueeseemme ammattilaisen, joka auttaa kiekollisessa pelaamisessa ja esimerkillään on puolustuksen johtohahmo, urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

Suhonen muistetaan Liigasta HPK:n, Jukurien ja Tapparan riveistä. 281 Liiga-ottelussa on syntynyt 129 tehopistettä. Saavutuslistalta löytyy Liigan puolustajien pistepörssin voitto kaudelta 2017–18 ja SM-pronssi kaudelta 2018–19. JYPissä onkin miehelle tuttuja valmentajia.

– Tulen Jyväskylään innostuneella fiiliksellä. Rautakorpi oli päävalmentajani Tapparassa ja “Nemo” oli apuvalmentajana Jukureissa, kun pelasin siellä. Näillä oli toki oma merkityksensä, Suhonen sanoo.

– Vahvuuteni ovat kiekollisessa pelissä ja olisi hyvä, jos vielä hyökkäyspäässäkin saisin vahvuuksiani esiin.

Viime kaudella mies pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän edusti ICEHL:n Dornbirner EC:tä. 38 otteluun syntyi 16 tehopistettä.

– Viime kausi ei ollut sitä, mitä pelillisesti ulkomaanreissulta hain. Kesässä ilman sopimusta on ollut hyvät ja huonot puolensa. Hyvänä puolena on se, että on saanut treenata itsekseen, mutta mitä pidemmälle odottelu menee, on se osaltaan myös stressaavaa aikaa, puolustaja kertaa.

Suhonen saapui Jyväskylään sunnuntai-iltana ja liittyy JYPin vahvuuteen välittömästi.