Konnekuljetuksen otteluennakko: JYP haastaa sarjakärjen vieraskentällä

JYPin kahden pelin viikko huipentuu myöhäiseen peliin Tampereella Ilvestä vastaan. Molemmat joukkueet lähtevät peliin voitto allaan, kun JYP kaatoi torstaina Sportin ja Ilves eilen perjantaina paikallispelissä Tapparan.

Hurrikaaniryhmälle Sport-ottelu oli merkittävä ryhtiliike puolustuspelin jämäkkyyden kautta. Pelin jännettä testattiin pitkiä jaksoja, kun joukkue karkasi nopeaan 3–0-johtoon.

– Meillä oli vahva alku, joka kasvatti itseluottamusta ja vei prosessia eteenpäin. Mieluummin aloitetaan vahvasti ja tehdään tukitoimia sitten sen jälkeen, Ville Nieminen kommentoi.

JYPin puolustuspelaamista testataan toden teolla lauantaina, sillä sarjaa johtava Ilves on yksi eniten maaleja tehneistä joukkueista ja se pelaa myös sarjan tehokkainta ylivoimapeliä. Tupsukorvien kultakypärää kantaa Joona Ikonen, joka on tehnyt jo kuusi maalia kauden ensimmäiseen kymmeneen peliin.

Mielenkiintoa Ilveksen pelaamiseen tuo myös se, että päävalmentaja vaihtui kuluvalla viikolla. Jouko Myrrän korvasi Antti Pennanen, joka muistetaan HPK:n mestarivalmentajana keväältä 2019.

Yksi iso ratkaiseva tekijä illan pisteitä jaettaessa on henkisen latauksen löytäminen. JYPillä on alla välipäivä, kun taas Ilves on pelannut raastavan pelin Tampereen herruudesta, joten tällä saralla vaakakupin voisi kuvitella kallistuvan hieman hurrikaanipaitojen puolelle.

– Vastustaja pelasi eilen pelin, jossa oli kova tunnetila ja lataus. Ilves on monisyinen, kuuma ja ratkaisukykyinen jääkiekkojoukkue, joka pystyy muuntautumaan pelin aikana erilaisiin pelin juoksutuksiin. Meidän pitää löytää vastatoimet tähän, Nieminen summaa.

JYP tekee pienen kokoonpanomuutoksen, kun Teemu Suhonen on jälleen pelikunnossa.

Ottelu Nokia Arenalla alkaa kello 19.31.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.