Konnekuljetuksen otteluennakko: Tehtävänä kasvojenpesu Kuopiossa

JYPin tuplapeliviikonloppu huipentuu vierasretkeen Kuopioon. Viikonloppu alkoi tappiollisella ottelulla Tapparaa vastaan, kun vierailijat olivat Hippoksella parempia lukemin 1–5. Lukemista huolimatta peli oli melko tasaista, mutta Tappara oli ratkaisevissa asioissa, etenkin viimeistelyssä pykälän tai kaksi edellä.

Peli oli tämän kauden osalta kohtalaisen tyypillinen; hyvät otteet eivät korreloidu tulostaululle ja tyly vastustaja korjaa pisteet mukaansa.

– Kovaa rokkia on maalin hinta, jos mietitään meidän laadukkaita maalipaikkoja suhteessa vastustajaan. Meidän resilienssikykyä mitataan koko ajan. Näissä tilanteissa pitää pystyä luottamaan omaan arkeen ja kaivaa pelin hehkua ylöspäin löytämällä omia vahvuuksia. Vaatimustaso on noussut, joten pelaajillamme on riittänyt kuormaa. Tämä on näkynyt painetilanteissa, ettei tehtyä työtä saada esiin, Ville Nieminen sanoo.

KalPaa vastaan joukkue lähteekin täynnä revanssihenkeä. Myös siksi, että KalPa haki pisteet Jyväskylästä pari viikkoa sitten 4–1-voitolla. Tuolloin JYP jäi nopeasti takaa-ajajan asemaan, eikä pystynyt nousemaan voittokamppailuun.

Illan vastustaja on ollut alkukaudesta hyvässä vireessä. KalPa löytyy sarjataulukon sijalta viisi, eikä se ole hävinnyt kuudesta kotipelistään vielä ainoatakaan. Hyökkäyksen syömähampaana on muuan muassa läpi kauden Liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkunut Aapeli Räsänen, ja maalin suulla Juha Jatkola sekä Matej Machovsky ovat muodostaneet luotettavat viimeiset lukot.

– Ottelun alku on todella merkityksellinen, ja siinä meillä pitäisi olla pieni etu eilisen pelin vuoksi. KalPa on voimakas luistelujoukkue, joka kääntää peliä nopeasti ja karvaa härskisti. Sen karvauksen alta pitää päästä pois, Nieminen sanoo.

JYPin kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Tobias Winbergille, Eetu Laurikaiselle ja Teemu Suhoselle poissaolijoiden listalla seuraa tekee Aaro Vidgren.

Ottelu Kuopiossa alkaa kello 17.00.

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.