Christoffer ja Gardiner jatkavat JYPissä

JYP on solminut jatkosopimukset Braden Christofferin ja Reid Gardinerin kanssa. Molempien pelaajien kontrahdit kattavat ensi kauden.

– He ovat osoittaneet olevansa sisäisiä suunnannäyttäjiä, jotka ovat hyviä palasia joukkueeseemme. Tällä kaudella he ovat tienneet tarkemmin, mihin ovat tulossa ja mitä heiltä odotetaan, minkä seurauksena taso on noussut viime kaudesta, urheilujohtaja Mikko Viitanen summaa.

– Christoffer on ollut meidän onnistuneimpia yksilötason pelaajia. Hänestä on tullut paljon luotettavampi pelaaja, joka käyttää vahvuuksiaan kaukalossa. Gardinerilla on taito tehdä maaleja, mutta yleispelaamisen tason nousu on ollut ilahduttava asia. Hän pelaa monipuolista joukkuepeliä ja tänä vuonna hän on pelannut myös alivoimalla.

Molemmat pelaajat pelaavat Suomessa toista kauttaan. Viime kaudella Christoffer iski JYPin paidassa 33 tehopistettä 57 otteluun ja voitti Liigan jäähypörssin. Gardiner iski runkosarjassa 23 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä. Hän siirtyi kesken kauden vuokralla HIFK:hon, jonka paidassa seitsemässä pudotuspeliottelussa syntyi kuusi tehopistettä.

Tällä kaudella 26-vuotias Gardiner on tehnyt kahdeksan maalia ja 11 tehopistettä 22 ottelussa. 28-vuotiaan Christofferin saldo on 12 tehopistettä 23 otteluun. Molemmilla pelaajilla on ollut iso rooli sekä ali- että ylivoimapelaamisessa, mikä korostaa kanadalaisten roolia joukkueessa.

– Kun tulin Eurooppaan, halusin löytää paikan, jossa nautin pelaamisesta ja tunnen oloni kotoisaksi. Voimme kasvaa ja tulla paremmaksi, ja tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta voittamaan, Christoffer ilakoi.

– Tästä on tullut minulle tärkeä seura ja kaupunki. Jyväskylä on todella hyvä paikka olla ja se on iso syy, miksi jatkan täällä. Meillä on täällä hyvä projekti meneillään, mistä olen todella innoissani, Gardiner sanelee.

Kahden jatkosopimuksen johdosta JYPillä on solmittuna ensi kauden kattava pelaajasopimus yhden maalivahdin, viiden puolustajan sekä 16 hyökkääjän kanssa. Runko on alkanut hahmottua hyvissä ajoin.

– Olemme hyvässä aikataulussa. Koitamme pitää kiinni pelaajista, jotka vievät meitä eteenpäin. Meidän pitää rakentaa soihdunkantajilla pysyvyyttä vuosiksi eteenpäin. Sitä kautta on pohja, mistä ponnistetaan, eikä aina aloiteta alusta, Viitanen kiteyttää.