Otteluraportti: Ohoh-maalien ilta kääntyi HIFK:lle

JYPin ja HIFK:n kohtaamisesta tuli niin vauhdikas ja vivahteikas kuin odottaa saattoi. Ilta oli täynnä erikoisia tilanteita, eivätkä maalit olleet tällä saralla pienimmässä roolissa. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttiselle lähdettiin 2–2-tilanteessa, ja käytännössä kaikki osumat olivat tulleet erikoisten vaiheiden jälkeen.

Erikoisten maalien iltama jatkui loppuun saakka, ja tällä kertaa niskan päälle kampesi HIFK. Kotijoukkue kirjasi pisteet lukemin 4–2.

JYPin maaleista vastasivat Juuso Puustinen ja Joakim Kemell.

Ailahtelua alusta loppuun

Ensimmäiset erikoiset osumat saatiin jo avauserään. HIFK siirtyi johtoon Juha Jääskän ohjatessa maalin luistimella ja JYPin tasoitusosuma syntyi lähes kaikkien odottaessa paitsiovihellystä. Tasoitusmaalista vastasi Juuso Puustinen, joka osui jälleen vanhan seuransa verkkoon. Tilanteessa Kyle Platzer oli hyökkäysalueella selvästi ennen kiekkoa, mutta kiekko tuli hyökkäysalueelle HIFK-puolustajan kosketuksen kautta, joten paitsiota ei vihelletty.

Peli oli avauserässä enemmän JYPin näpeissä ja maalipaikkoja useammankin osuman tekemiseen riitti. Paras paikka osui Tobias Winbergille, joka jo ensiminuuteilla laukoi tolppaan puolityhjän maalin häämöttäessä muutaman metrin päässä.

Toiseen erään HIFK tuli terävämmällä ilmeellä ja hallitsi kenttätapahtumia. Isännät onnistuivat menemään ylivoimalla johtoon, kun kovan ruuhkatilanteen päätteeksi Eetu Laurikainen hukkasi kiekon ja kaivoi sen lopulta maalista. Laurikaisen huippuotteet sekä maalikehikko säästivät JYPin kuitenkin enemmiltä takaosumilta. Helsinkiläisten nopea pelin kääntäminen sekä jatkopaineistus aiheuttivat hurrikaaniryhmäle kosolti ongelmia.

JYPin toisen erän etsikkoaika tuli lyhyen ylivoiman aikana, jonka aikana Puustinen laukoi kiekon tolppaan.

Myös kolmas erä alkoi HIFK-merkkisesti, mutta erän ensimmäisestä osumasta vastasi JYP. Joakim Kemellin osuma jatkoi erikoisten osumien iltaa, kun Kemell suti kiekon verkkoon punapaitojen puolustuspään sekoilun jälkeen. Nuori hyökkääjä pääsi katkaisemaan pudotussyötön ja pomputtelemaan taululle tasalukemat 2–2.

Tasoitusosuma generoi energiaa hurrikaanipaitojen tekemiseen, mutta tuhlatun ylivoimamahdollisuuden jälkeen HIFK iski. JYP-viisikon huolimattoman kiekollisen pelaamisen sekä yli-innokkaan hyökkäämisen hyödynsi oma koira Julius Nättinen, joka karkasi ottelun voittomaalin tekoon.

JYP yritti kiriä vielä lopussa rinnalle, mutta tulos jäi piippuun ja HIFK iski illan viimeisen osuman tyhjään maaliin. Näin ollen HIFK voitti ottelun ja nousi hurrikaaniryhmän ohi sarjataulukossa.

Seuraava mahdollisuus pisteisiin on perjantaina Hippoksella, kun kylään tulee Ilves.

Kuva: Riku Laukkanen