Perjantai täynnä juhlaa – Samuel Salosella neljän pisteen ilta

Hippoksella vietettiin perjantai-iltaa ysäriteemaisilla synttärijuhlilla, kun 99-vuotias JYP isännöi Jukureita. JYP lähti viikon ensimmäiseen peliin jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoa.

Voittotoiveet olivatkin hyvissä kantimissa, kun JYP hallitsi kenttätapahtumia ja oli sekä erikoistilanne- että maalivahtipelaamisessa askeleen edellä. Ratkaisun makua oli ilmassa, kun illan hahmoihin kuulunut Samuel Salonen (1+3) siirsi isännät 4–1-johtoon.

Lopulta lukemat kirjattiin 6–2.

– Olimme todella kliinisiä viimeistelyssä. Maalipaikkojen määrä ei ollut iso, ja silti teimme tuon määrän maaleja. Joskus ollut hirveä määrä paikkoja, eikä tullut maaleja, Jukka Rautakorpi summaa.

JYPin muista maaleista vastasivat Braden Christoffer, Ville Ottavainen, Teemu Suhonen, Sami Niku sekä Anton Stråka. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 22 kertaa. Juuso Puustinen jatkoi pisteputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Enemmän vauhtia kuin järkeä

Ottelun avauserä ei ollut kontrollin juhlaa, vaan maisema vaihtui vauhdilla, kun kaukalossa sattui ja tapahtui. Vaarallisimmat maalipaikat tulivat vastahyökkäyksistä, mistä esimerkkeinä olivat Jukurien 0–1- ja JYPin Ville Ottavaisen 2–1-maalit. Välissä Braden Christoffer ohjasi JYPin ylivoimalla tasoihin.

– Vaisu alku, pelaamattomuus näkyi ja olimme jäljessä ensimmäisen kympin. Maali vapautti meitä. Ylivoimaosuma oli oleellinen ja antoi meille virtaa, Rautakorpi toteaa.

Toisessa erässä JYP nappasi tahtikapulaan vahvemmin, kun viisikot olevat paremmassa tasapainossa ja kiekosta pidettiin paremmin huolta. Tämä avasi myös hyviä pyörityksiä mikkkeliläisten päätyyn, joista yksi tuotti ylivoiman.

Christofferin ja Reid Gardinerin jatkosopimus päästiin ottamaan vastaan entistä iloisemmissa tunnelmissa, kun kyseisellä ylivoimalla JYP karkasi kahden maalin johtoon. Teemu Suhosen osumaa tutkittiin videotarkistuksella, mutta lopulta laukauksen todettiin käyneen maalissa asti.

Maali lisäsi hurrikaanipaitojen hallintaa. Jukureilla oli läpi erän todella suuria vaikeuksia murtautua hyville laukaisupaikoille, eikä Vehviläisen maali ollut kunnolla uhattuna.

Kolmas erä alkoi melkoisissa hurlumhei-tunnelmissa. Peli näytti sinetöityvän heti päätöserän ensiminuuteille, kun aiemmin pelissä kauden ensimmäiset tehopisteensä tehnyt Samuel Salonen avasi kauden maalitilinsä 4–1-osumalla. JYP iski nopealla tahdilla kaksi osumaa lisää, mutta ei Jukuritkaan ilman lisäosumia jäänyt, kun illan toinen osuma syntyi Juhamatti Aaltosen vanhanaikaisella.

Viimeiselle kympille lähdettiin 6–2-tilanteessa, joten varsinaista jännitys voittajasta ei ilmassa leijunut, vaikka Jukurit murtautuikin pariin hyvään tekopaikkaan. Lisäosumia ei kuitenkaan nähnyt, joten JYP juhli kauden suurinumeroisinta voittoaan.

JYP nousi voitolla tasapisteisiin Jukurien kanssa. Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Mikkelissä.

– Keinoja pitää keksiä, jotta parannamme huomiselle pelin kokonaisuutta. Silloin on uusi peli edessä, Rautakorpi päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen