Turkulainen ja JYP monivuotiseen jatkosopimukseen

JYP ja Jerry Turkulainen ovat sopineet kolmivuotisesta jatkosopimusta. Sopimuksen kahta viimeistä kautta, 2024–25 ja 2025–26 koskee ulkomaan optio, joka mahdollistaa Turkulaisen siirtymisen ulkomaille.

Turkulaisella on menossa kova kausi, kun 19 otteluun on syntynyt saman verran tehopisteitä. Niillä hän on Liigan pistepörssissä toisena ja hänet valittiin Liigan lokakuun pelaajaksi.

– Jerry on nostanut itsensä uudelle tasolle pelaajana. Seurana haluamme pitää huolen, että jos mies pelaa Suomessa, hän pelaa Jyväskylässä, urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoo.

– Tämä tuntui minusta parhaalta ratkaisulta ja vie minua parhaiten eteenpäin. On siistiä olla tässä mukana ja nähdä, mihin asti joukkue näinä vuosina pystyy kehittymään, Turkulainen tunnelmoi.

Turkulainen on nuoresta iästään huolimatta kasvanut merkittäväksi palaksi nyky-JYPiä. 24-vuotias hyökkääjä on kantanut hurrikaanipaitaa jo 346 pelissä, joissa on syntynyt 222 tehopistettä. Meriittilistalta löytyvät Liigan pronssi keväältä 2017 ja CHL-mestaruus talvelta 2018.

Turkulainen siirtyi Mikkelistä Jyväskylään C-juniori-ikäisenä ja murtautui Liiga-joukkueeseen kaudella 2016–17. Vuosien aikana hän on kasvanut pelilliseksi kulmapalaseksi, johon joukkue voi luottaa jokaisessa tilanteessa.

– Jyväskylä on minulle kuin koti ja JYPillä on minulle iso merkitys. Olen saanut pelata monen hienon pelaajan kanssa. Nautin siitä, että saan olla iso pala joukkuetta ja roolimalli, vaikka vielä nuori olenkin, mies sanoo.

Katso videolta tarkemmat Turkulaisen ajatukset jatkosopimuksesta, hänen omasta sekä JYPin pelaamisesta ja maajoukkuetauon suunnitelmista.