Veini Vehviläinen palaa JYPiin

JYP vahvistuu jälleen yhdellä nimekkäällä paluumuuttajalla, kun Veini Vehviläinen palaa kotiin. JYP on tehnyt maalivahdin kanssa kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen.

– Meitä kiinnostaa aina Jyväskylästä lähtöisin olevat pelaajat, jotka ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan kansainvälisellä huipputasolla. Veini tuo meille luotettavaa maalivahtipeliä ja kilpailua maalin suulle, urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoo.

– On hyvät ja odottavaiset fiilikset päästä hommiin. Odotan, että pääsen mittaamaan omaa maksimiani ulos ja sitä kautta tulos olisi hyvä joukkueellekin, Vehviläinen sanoo.

25-vuotias jyväskyläläinen on edustanut syksystä 2021 asti SHL-seura Brynäsiä, jonka maalilla tämän syksyn aikana kertyi neljä ottelua. Ennen Ruotsin-visiittiä hän kiekkoili Pohjois-Amerikassa kahden kauden ajan pelaten yhden ottelun NHL-seura Columbus Blue Jacketsin maalilla.

Liigassa Vehviläinen on nähty viimeksi syksyllä 2020, kun hän oli syksyn JYPissä lainalla Columbuksesta. Kokemusta Liigasta on yhteensä 132 ottelun edestä JYPin, Sportin ja Kärppien riveistä. Kärppävuosinaan hänet valittiin kahdesti Liigan parhaaksi maalivahdiksi ja kaulaan ripustettiin kulta- ja hopeamitalit. Meriittilistalta löytyy myös maailmanmestaruus sekä alle 20-vuotiaissa että A-maajoukkueessa.

– Tiedän, että täällä seura tavoittelee menestystä ja panostaa tähän touhuun. Se on iso syy, miksi tänne tulin, maalivahti sanoo.