Eetu Laurikainen siirtyy Sveitsiin

JYPin Eetu Laurikainen siirtyy loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. 29-vuotiaan maalivahdin osoitteena on sveitsiläisseura Lausanne.

Veinin (Vehviläinen) hankkiminen muutti maalivahtitandemin peluuttamista, ja Edin peliaika jäi suunniteltua vähäisemmäksi. Nyt Eetulle aukesi mahdollisuus lähteä ulkomaille ja löysimme kaikkia osapuolia hyödyttävän ratkaisun, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Laurikainen siirtyi JYPiin viime keväänä tämän kauden kattavalla sopimuksella. Jyväskyläläiskassari pelasi JYPin maalin suulla 14 ottelua torjuntaprosentilla 88,5. Vehviläisen marraskuisen siirron jälkeen Laurikainen pelasi kaksi ottelua hurrikaanipaitojen veräjänvahtina.

Laurikainen on aiemmin pelannut ulkomailla Pohjois-Amerikassa kanadan juniorisarja WHL:ssä sekä NHL:n farmisarjoissa AHL:ssä ja ECHL:ssä. Sveitsin pääsarja tuo mukanaan uuden haasteen. Lausanne taistelee parhaillaan sarjapaikan pitämisestä Sveitsin pääsarjassa National Leaguessa.

– Pari päivää on puhelimet soinut ja tiukalla aikataululla on edetty. Näimme, että tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua ja se hyödyttää kaikkia osapuolia. Odottavaisin fiiliksin lähden uuteen ja kovaan sarjaan, missä pääsen mittaamaan itseäni, Laurikainen sanoo.

– Muistakaa fanit käydä hallilla ja pitää JYP-lippu korkealla!

JYPillä on yhä sopimus kolmen maalivahdin kanssa.

– Veinin takana on kaksi nuorta ja eteenpäin menevää maalivahtia. Katsomme rauhassa tarvetta ja kuinka markkina elää, mutta emme akuutisti etsi Eetulle korvaajaa, Viitanen summaa.