Keski-Suomen Museon ”100 vuotta palloilua” -näyttely

Ensi kausi 2023-2024 tulee olemaan juhlakausi, kun JYP täyttää pyöreät 100 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi Keski-Suomen Museossa avautuu 28.1.2023 klo 13:00 ”100-vuotta palloilua – JYP ja JJK liikuttavat” -näyttely. Näyttely on avoinna huhtikuun 2023 loppuun saakka.

Näyttely kertoo keskisuomalaisesta, vuonna 1923 perustetusta palloiluseurasta, jonka nykyiset soihdunkantajat ovat jääkiekkoseura JYP ja jalkapalloseura JJK. Näyttelyssä voi tutustua emoseuran ja sen perillisten historian keskeisiin käänteisiin, vaiheisiin ja tulevaisuuden näkymiin.

Keski-Suomen museo on toteuttanut näyttelyn yhteistyössä seurojen kanssa. Mukana ovat olleet edustusjoukkueita pyörittävät JYP Jyväskylä Oy ja JJK Jyväskylä ry sekä JYP Juniorit ry ja JJK Juniorit ry. Näyttelyn esineistä valtaosa on saatu lainaksi seuroilta ja yksityishenkilöiltä. Historiaa kerrotaan myös sanoilla, kuvilla, videoilla ja äänitallenteilla.

100 vuotta palloilua -näyttelyn yhteydessä järjestetään runsaasti oheisohjelmaa, muun muassa yleisöopastuksia, työpajoja ja pelaajatapaamisia. Lue lisää Keski-Suomen Museon sivuilta.

Ari Kankaanperä – JYPin ensimmäisen Liigajoukkueen kapteeni. Robert Rooba – JYPin kapteeni vm 2022. Pertti Rastela – ennätykselliset 20 kautta JYPin paidassa 70-, 80- ja 90-luvuilla.