Konnekuljetuksen otteluennakko: Ilves-peikkoa kukistamaan

JYP palasi voittojen tielle torstaina Lappeenrannassa, kun SaiPa kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Kahden pisteen arvoinen käynnistys viikolle oli tärkeä, mutta mahdollisuuksia oli myös kolmeen pisteeseen.

– Pelasimme sitkeän kamppailun, jonka lopussa emme onnistuneet puolustamaan itsellemme kolmea pistettä. Jatkoajalla olimme kuitenkin vahvoja. Voittojen ja pisteiden tie on ainoa prosessin tie tällä hetkellä, Ville Nieminen sanoo.

Viikko huipentuu kovaan haasteeseen kotikaukalossa, kun Ilves tulee kylään Hippokselle. Sarjassa neljäntenä olevat tupsukorvat ovat viiden ottelun pisteputkessa. Hurrikaanipaidat ovat taipuneet Ilvekselle molemmissa tämän kauden kohtaamisissa, ja kotona on muutenkin ollut aistittavissa Ilves-peikkoa, kun edellinen kotivoitto joukkueesta on lokakuulta 2019.

Ilves ja JYP ovat sarjan kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta, kun JYPin Jerry Turkulainen johtaa Liigan pistepörssiä ja Ilveksen Joona Ikonen maalipörssiä. Pelistä voikin siis odottaa vauhdikasta.

– Tämä on Ilveksen viikon ensimmäinen peli, joten voi odottaa, että he tulevat peliin kovalla ryminällä. He ovat äärimmäisen vaarallinen joukkue suorahyökkäyksissä, joka on heidän suurin vahvuutensa, Nieminen sanoo.

JYPin kokoonpanoon tulee hieman muutoksia Juuso Puustisen pelikiellon vuoksi. Rasmus Heljanko palaa jälleen kokoonpanoon. Ketjuista Braden Christofferin ja Anton Stråkan kolmikot pysyvät samassa muotissa kuin torstaina Lappeenrannassa.

Katso videolta myös 400 pelin rajapyykin rikkovan Robert Rooban ja Joakim Kemellin ajatuksia tulevasta koitoksesta.

Kaikki ennusmerkit viittaavat viihdyttävään lauantai-iltaan Hippoksella, joten tule sinäkin huutamaan Ilves pitkästä aikaa nurin. Paikkasi varmistat Ticketmasterista.