Konnekuljetuksen otteluennakko: Kuuden pisteen koitos Kouvolassa

JYP käynnisti viikkonsa tiistaina upealla voitolla TPS:stä ja tänään torstaina voitokkaille otteille haetaan jatkoa Kouvolassa. TPS ottelusta erityisen teki nousu 0–3-takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi, minkä jälkeen kelpasi poistua hallilta kolmen pisteen kanssa.

– Tiesimme, että maalipaikkoja meillä on enemmän ja jos grindaamme, pystymme ottamaan loppukirin. Vahva usko pysyi kolmannesta takaiskusta huolimatta. Oppikirjamainen pukukoppimaali herätti meidät, ja tiesimme, että tulemme loppuun vielä mukaan, Ville Nieminen kuvailee.

JYP on kohdannut KooKoon tällä kaudella kahdesti. Molemmissa otteluissa on ollut samaa teemaa kuin tiistain pelissä; voitot ovat tulleet nousemalla takaa rinnalle ja ohi. Kouvolassa lokakuun lopulla loppulukemat olivat 1–2 ja joulukuun alussa pisteet jäivät Jyväskylään 4–2-lukemin. Mielenkiintoinen tilastoknoppi on se, että Reid Gardiner on tehnyt molemmissa peleissä alivoimamaalin.

KooKoo on sarjan selvästi heikoin kotijoukkue, kun 16 kotiottelusta on kertynyt vain 11 pistettä. Tämän kurimuksen jatkaminen kelpaisi JYPille, sillä joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista eron ollessa vain neljä pistettä hurrikaaniryhmän eduksi.

– Mitä isompi kaukalo, sitä enemmän luistelu ja menetykset korostuvat. Kamppailu, syöttöpelaaminen ja luisteluterävyys tulevat olemaan avainjuttuja, Nieminen sanoo.

JYP jatkaa samankaltaisilla ketjuilla, jotka nähtiin TPS-ottelun lopussa. Jokaisessa ketjussa nähdään tuttuja pareja, mutta kolmannet lenkit siis vaihtuvat siitä, mitä TPS-ottelun alussa nähtiin.

Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta kello 17.30 alkaen. Kiekko putoaa jäähän kello 18.30.

Toimittaja: Jere Korkalainen