Konnekuljetuksen otteluennakko: Sarjakärki saapuu hornankattilaan

JYPin viikko huipentuu kotiotteluun, kun vastaan asettuu sarjakärki Lukko. Omaa tasoa päästään siis mittaamaan kovimmalla mahdollisella mittarilla komean HIFK-voiton perään.

Helsingissä hyökkäyspelin tehot näyttivät olevan pitkään kadoksissa, mutta ne löytyivät kreivin aikaan. Samaa tehokkuutta toivotaan kaukaloon myös tänään.

– Tehdyissa maaleissa olemme sarjan kärkeä. Kun meidän pelimme jauhaa, saamme paikkoja, Ville Nieminen toteaa.

Vieraaksi saapuva sarjakärki pelaa Jyväskylässä viikon toisen ottelunsa, kun keskiviikkona Raumalla kaatui SaiPa. Syitä raumalaisten sijoitukseen ei tarvitse hakea kaukaa, sillä joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, päästänyt vähiten ja alivoima on ollut Liigan tehokkainta.

Keskinäisissä kohtaamisissa kotijoukkue on ollut aina juhliva osapuoli. JYP oli joulukuun lopussa Raumalla lähellä yllätystä johdettuaan peliä 2–0, mutta taipui lopulta jatkoajalla.

– Lukko on kovassa lennossa. He ovat Liigassa vähän erilainen joukkue juuri tempon ja peli-intensiteetin puolesta. Meillä pitää olla aistit auki ja pelivalmius kunnossa heti pelin alussa, Nieminen summaa.

JYP saa kokoonpanoonsa odotetun vahvistuksen, kun Juuso Puustinen on lusinut pelikieltonsa. Koostumukset pysyvät muuten samana kuin Helsingissä, mutta Puustinen korvaa kolmosketjussa Samuel Salosen.

Kuuntele ennakkovideolta myös hurjassa maalivireessä olevan Reid Gardinerin sekä joukkueen sakkokassan tilannetta päivttävän Aaro Vidgrenin mietteitä.

Hurrikaanipaidat jahtaavat pudotuspelipaikkaa historiallisen kovassa kamppailussa. Tule siis huutamaan tukesi JYPille, kun “Veltsu” Virtasen suojatit saapuvat Hippoksen hornankattilaan. Liput nappaat Ticketmasterista.