Konnekuljetuksen otteluennakko: Turussa tärkeä taisto tuloksesta

JYPin uusi Liiga-viikko starttaa Turusta, missä vastaan asettuu neljännen kerran tällä kaudella TPS. Tämä viikko pitää sisällään kolme peliä, joten viikon rakenne on hieman muuttunut aiemmasta.

– Matkailu avartaa ja on kolmen pelin viikko, joten lähdimme jo eilen Turkuun. Tiukan treenin ja palaverin kautta valmistaudumme peliin, Ville Nieminen sanoo.

Uusi viikko käynnistyy tappion ja vapaan viikonlopun sisuunnuttamana. Hurrikaanipaidoilla on runkosarjaa jäljellä 18 peliä ja eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on seitsemän pistettä. Vanha virsi pisteiden keruusta pitää siis paikkansa.

TPS on kerännyt pisteitä 15 JYPiä enemmän ja on tästä syystä sarjassa kuudentena. Turkulaiset katkaisivat orastavan tappioputkensa lauantaina kotona Sportin kustannuksella. Kotona meno on ollut kuitenkin vahvempaa, sillä TPS ei ole jäänyt vuoden neljässä kotipelissään kertaakaan pisteittä. Joukkueen kultakypärää kantaa Arttu Ilomäki 21 tehopisteellä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli vuoden alussa Jyväskylässä, kun JYP suoritti sensaatiomaisen nousun 0–3-tappioasemasta 5–3-voittoon. Se on myös JYPin ainoa voitto turkulaisista tällä kaudella.

– TPS rytmittää hyökkäämistään ja puolustamistaan vahvasti, ja on kova joukkue riistämään ja raastamaan, “Nemo” kuvailee illan vastustajaa.

Illan otteluun tulee pieniä ketjumuutoksia. Samuel Salonen korvaa Rasmus Heljangon, ja ainoa perjantain ottelusta kasassa pysyvä ketjukoostumus on Kyle Platzerin johtama ykkösketju.

Kiekko putoaa Turussa jäähän kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta kello 17.30 alkaen.

Toimittaja: Jere Korkalainen