Konnekuljetuksen otteluennakko: Viikko käyntiin vierailulla sarjajumbon kotiluolassa

JYPin tämä viikko käynnistyy pelien osalta vasta tänään torstaina, kun joukkue matkaa SaiPan vieraaksi. Tyhjä alkuviikko on mahdollistanut laadukasta harjoittelua, mihin joukkue on tarttunut kaksin käsin.

– Olemme pystyneet rytmittämään vähän erilaisia asioita niin kuiva- kuin jääharjoittelun muodossa. Pelaamme pitkää kautta, niin pitää löytää myös välit harjoitella, Ville Nieminen sanoo.

SaiPa on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä kahdeksan pisteen päässä sijalla 14 olevasta HPK:sta ja 11 pisteen päässä sijalla 11 olevasta JYPistä. Sputnikit ovat tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, kun kotona on kaatunut ylitöillä niin HPK kuin Tappara ja välissä Hämeenlinnasta tarttui matkaan kaksi pistettä. Kymmenestä SaiPan edellisestä pelistä kahdeksan on päättynyt maalin erolla ja neljä kertaa ratkaisua on haettu jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta, joten helpolla sarjajumbo ei päänahkaansa anna.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella, ja molemmat ovat voittaneet oman kotipelinsä. JYP hakee pelistä katkoa kuuden ottelun mittaiselle vierastappioputkelleen. Matkaa pudotuspeliviivan paremmalle puolelle on tällä hetkellä kaksi pistettä.

– SaiPan joukkue on muuttunut läpikauden ja he ovat onnistuneet kehittämään toimintaansa. He ovat yllätysvalmis joukkue, joka pelaa paineettomasti, joten meidän toimintamme pitää olla tasapainossa koko 60-minuuttisen ajan, Nieminen tiivistää.

Kokoonpanossa nähdään pienoisia muutoksia lauantain Tappara-otteluun verrattuna. Joakim Kemell palaa kokoonpanoon KeuPaan palaavan Rasmus Heljangon tilalle. Kärkiketjuissa Jerry Turkulainen ja Patrik Siikanen vaihtavat paikkoja.

Ottelu Lappeenrannassa käynnistyy kello 18.30. Voit seurata ottelua CMoressa tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta kello 17.30 alkaen.

Toimittaja: Jere Korkalainen