Raportti: JYP taisteli yhden pisteen värikkäästä pelistä – ”Kyllä syö miestä”

Jyväskylässä nähtiin ehkä yksi kauden viihdyttävimmistä ja tunteikkaimmista peleistä, kun Tappara haki moninaisten vaiheiden jälkeen kaksi pistettä 4–3-jatkoaikavoitolla. Peli ehkä liiankin tunteikas, ainakin jos päävalmentaja Jukka Rautakorvelta kysytään.

– Halliin syttyvä tunteilu ei saa tarttua pelaajistoon, vaan pitää olla kylmempi pelille. Tuollaista kolmella kahta-vastaan hyökkäystä ei vain saa päästää.

Jopa yksi piste näytti jossain kohtaa haasteelliselta, kun Tappara karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta JYP suoritti jälleen tavaramerkikseen muodostuneen nousujohteisen esityksen.

– Pelasimme kaksi todella hyvää erää ja sen jälkeen häviämme tuolla tavalla, niin kyllä syö miestä. Jatkossa pitää pitää huolta, että näistä pisteet jäävät Jyväskylään, kapteeni Robert Rooba sanoo.

Yksi illan tunteikkuuteen vaikuttava asia oli tuomaritoiminta, jota 4040-päinen yleisö ja molemmat joukkueet kyseenalaistivat useaan otteeseen. Pelin jälkeen myös kapteeni-Rooba kävi neuvonpitoa tuomariston kanssa. Mielenkiintoisia tuomioita nähtiin myös hänen mielestään.

– Tuolla tavalla he viheltelevät sinne tänne ja tuonne. Ei siinä mitään uutta ole, Rautakorpi puolestaan toteaa.

JYPin maaleista vastasivat kapteenin lisäksi Santeri Koskela sekä Sami Niku. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 28 kertaa.

Tappara istahti kuskin paikalle

Ottelun alku muodostui jälleen JYPille haasteelliseksi. Peli-ilmettä leimasivat huolimattomat virheet, joiden avulla Tappara karkasi nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Johtolukemat olisivat voineet olleet myös isommat, mutta Vehviläinen torjui esimerkiksi pari läpiajoa.

– Emme olleet valmiita siihen, kuinka vastustaja venytti hyökkäyspeliään. Kävimme asiaa läpi, mutta emme löytäneet keinoa pelata sitä pois, Rautakorpi sanoo.

Myös JYPille aukesi erän loppupuoliskolla mahdollisuuksia, mutta ne jäivät käyttämättä.

Toiseen erään jäälle tuli hieman sisuuntuneempi JYP, joka alkoi pärjätä kamppailuissa paremmin ja olemaan kiekolla huolellisempi, minkä kautta painetta muodostui myös Tapparan päätyyn.

Kun tulosta kaivattiin, kapteeni astui esiin. Ensin Rooba laukoi kavennusosuman ja pian hänen vahvan maalilleajon seurauksena Koskela tasoitti lukemiksi 2–2.

– Omat onnistumiset tuntuvat totta kai hyvältä, kippari heittää.

Eikä hurrikaanivöyry jäänyt tähän, vaan erän puolivälin jälkeen JYP pääsi ylivoimalle, jonka aikana Niku laukoi JYPin ensi kertaa johtoasemaan.

– Saimme kaukaloon ammattipelaajan kovuutta ja fiksuutta, Rautakorpi kuvailee omiensa otteita.

Päätöserässä Tappara hallitsi kiekkoa enemmän ja onnistuikin tasoittamaan pelin. Hallinta olisi voinut kääntyä, myös lisäosumiksi, mutta JYP puolusti kuitenkin omalla alueella sinnikkäästi ja vei pelin jatkoajalle. Siellä Tappara rankaisi auenneesta ylivoimahyökkäyksestä ja nappasi voiton hurrikaanipaidoista kolmannen kerran tällä kaudella.

JYP on tappion myötä sarjataulukon sijalla 11. Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee ensi viikolla, kun torstaina bussi suuntaa Lappeenrantaan ja lauantaina kylään tulee toinen tamperelaisjoukkue Ilves.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen