Raportti: Vehviläisen huippuotteet eivät riittäneet pisteille

JYPin viikko ei huipentunut toiseen voittoon, vaan Lukko oli tyly vieras ja haki täydet pisteet Hippokselta. Isännät olivat valtaosan illasta potkun perässä, mutta roikkui miehekkäällä puolustuspelaamisella sekä Veini Vehviläisen huippuotteilla vähintään pisteessä kiinni.

Lopulta Lukko kuitenkin kuittasi täydet pisteet lukemin 2–1.

– Tämä oli peli, joka mittaa Liigan kärjen menoa. Osa pystyi siihen vastaamaan, mutta osa ei pystynyt vastaamaan pelin vaateeseen. Meidän pitää ymmärtää pieniä voittavia asioita enemmän, Jukka Rautakorpi summaa.

JYPin ainoasta osumasta vastasi toisessa erässä läpiajoon karannut Aaro Vidgren. Vehviläiselle torjuntoja kirjattiin 28 kappaletta.

Kovaa taistelua

Avauserä oli kuvaltaan melko tarkkaileva. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt ottamaan suuria riskejä, vaan pelasi varman päälle ja puolusti tiiviisti. Tätä kautta myös vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

JYPin näyttävin suoritus tuli erän loppupuolen alivoimalla, jonka joukkue hoiti todella tyylikkäästi käytännössä ilman mitään vaaraa omaa maalilla.

Toisessa erässä molemmat joukkueet hieman luistivat tarkan puolustamisen periaatteesta. Tasapaino horjui ja huolellisuus petti molemmissa leireissä muutamaan otteeseen, mikä avasi hyviä tekopaikkoja molempiin päihin.

Maaleja toisessa erässä nähtiin kaksi kappaletta. Ensin läpiajoon karannut Vidgren rankaisi vanhaa seuraansa, mutta erän viimeisellä minuutilla Harri Kainulainen onnistui hyödyntämään oman pään kiekonmenetyksen.

Kolmas erä oli lähes kokonaan yhtä Lukko-pyöritystä. Vehviläinen venyi maalillaan useisiin huipputorjuntoihin, joilla JYP roikkui 1–1-tasatilanteessa, vaikka Lukko sai useita pitkiä hyökkäyksiä ja kolisutteli myös maalirautoja.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Kalle Ervasti onnistui sutimaan verkkoon maalinedustalla pyörineen kiekon.

– Veskari oli erittäin hyvä. Siinä mielessä harmittaa, että maalit tulivat nähdyllä tavalla. Vaikka kiekollinen puolustaja häviäisi oman tilanteensa, ei maalin edestä voi päästä lyömään riparia sisään, luotsi harmittelee.

JYP ei pystynyt tarjoamaan väkevää lopputyöntöä, vaan kiri jäi jopa melko ponnettomaksi.

JYP jatkaa sarjan sijalla 13. Seuraava mahdollisuus pisteisiin aukeaa ensi tiistaina Turussa TPS:n vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen