Raportti: Vieraskurimus jatkuu – kiri ei tällä kertaa riittänyt

JYP lähti torstain ratoksi Kouvolaan viikon ainoaan vieraspeliin. Reissusta ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa, sillä kahden erän jälkeen taululla oli 5–2-lukemat. Tällä kertaa kirivaihde ei riittänyt onnelliseen lopputulemaan, vaan pisteet jäivät Kouvolaan lukemin 5–4. Kyseessä oli jo kuudes peräkkäinen vierastappio.

– Alku oli huono meidän joukkueeltamme ja emme saaneet koneita käyntiin. Loppua kohden pääsimme mukaan, mutta ei riittänyt enää. Olemme puhuneet huonoista aluista ja sitä yritetään parantaa, Winberg sanoo.

JYPin maaleista vastasivat Anton Stråka, Tobias Winberg sekä kahdesti osunut Severi Lahtinen. Veini Vehviläiselle kirjattiin 24 torjuntaa.

Alivoimamaali jäähyjen keskelle

JYP tuli Kouvolaan hieman vaisulla peli-ilmeellä ja joutui jo avauserässä pahoihin jäähyongelmiin. Alku ei kuitenkaan näyttänyt kamalan pahalta, sillä ensimmäisen alivoiman aikana hurrikaanipaidat siirtyivät Stråkan osumalla johtoon.

Tasoitus tuli kuitenkin nopeasti, kun JYP epäonnistui purkamaan paineen ja KooKoo tasoitti ylivoimalla. Yhteensä JYP-rangaistuksia nähtiin avauserässä neljä kappaletta.

– Vähän ihmetytti avauserän jäähymäärä. Aika helposti niitä siellä tuli, Winberg kommentoi.

Toisen erän alkuun tuli ehkä ottelun synkin hetki jyväskyläläisvinkkelistä, kun ensimmäisen vitosen aikana kaksi kiekonmenetystä johti kahteen takaiskuosumaan. 3–1-tilanteessa KooKoo vyörytti pitkiä pätkiä JYPin puolustusalueella, ja sai lopulta myös illan neljännen osuman.

Valmennusryhmä yritti herätellä joukkuetta peliin mukaan muuttamalla ketjuja. Kavennusosuma tulikin erän loppupuolella Winbergin lavasta, jolle osuma oli jo kauden neljäs.

– Hyviä hyökkääjiä maalilla maskissa, niin helppo tehdä maaleja. Hyvin on tullut kyllä pisteitä saatua tällä kaudella, mies kehuu.

Hupi jäi kuitenkin lyhyeksi, kun pian seuranneella alivoimalla KooKoo karkasi kasvattamaan johdon taas kolmeen osumaan.

Päätöserästä tuntui tulevan melko kosmeettista pelailua, kun JYP ei meinannut saada todellista kirivaihdetta silmään. Erän puolivälin tienoilla Severi Lahtinen onnistui tuomaan vieraat taas kahden maalin päähän komealla rannelaukauksella. Osuma sytyttikin JYPiä vielä kovempaan kiriin, mutta seuraava osuma tuli liian myöhään. Sama mies osui vielä toistamiseen, kun peliä oli jäljellä enää 13 sekuntia.

JYPin seuraava ottelu on lauantaina Tapparaa vastaan Hippoksella.

– Pitää valmistautua hyvin. Luotan, että silloin on jokainen valmiina, puolustaja lupaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen