Raportti: Vieraskurimus tuli tiensä päähän – Gardiner maalasi SaiPan nurin

JYP katkaisi kuuden ottelun mittaisen vierastappioputkensa torstaina Lappeenrannassa, kun SaiPa kaatui jatkoajalla lukemin 3–2. Pienen ikävän sivumaun iltaan tuo johdon menettäminen ottelun loppuhetkillä, mutta lopulta jatkoajalla esiin astui JYPin avaus- ja voittomaalista vastannut Reid Gardiner.

– Tässä vaiheessa voitto on se, mikä merkitsee. Veini (Vehviläinen) pelasi hyvän pelin, kuten yleensäkin, kanadalainen kehuu.

Gardinerin lisäksi maalinteossa onnistui Severi Lahtinen. Veini Vehviläinen torjui 18 kertaa. Gardiner nousi osumillaan maalipörssin kakkossijalle.

SaiPa istahti kuskin paikalle

Ottelun avauserässä SaiPa oli ehkä hitusen niskan päällä, mutta peli aaltoili melko voimakkaasti päästä päähän. SaiPan tekemä 1–0-osuma oli melko kuvastava koko erälle; JYP sai aikaiseksi kaksikin paikkaa alivoimalle, mutta jälkimmäisen jälkeen peli kääntyi taas toiseen päätyyn ja sputnikit juhlivat avausosumaansa.

Kyseessä oli neljäs ottelu peräkkäin, jossa vastustaja tekee avausmaalin ja JYP jää takaa-ajajan asemaan.

Toisen erän alussakin JYP oli takaa-ajajana, kun joukkueella oli vaikeuksia päästä pois lappeenrantalaisten paineen alta. Erän edetessä yhteinen juoni alkoi kuitenkin löytyä ja paine oli pitkiä pätkijä hyökkäysalueella. Maalipaikoille murtautuminen oli kuitenkin haasteellista.

Erää sävyttivät myös erikoiset rangaistukset, sillä keskimmäisen 20-minuuttisen aikana nähtiin kaksi salomonin tuomiota ja Juuso Puustinen sai pientä parranpärinää herättäneen ulosajon laitataklauksesta. SaiPan pitkä ylivoima jäi kuitenkin ponnetomaksi, ja kesken sen lappeenrantalaiset ottivat myös itse rangaistuksen.

Toiselle erätauolle lähdettiin 1–1-tilanteessa, kun joukkueiden pelatessa tasavajaalla Reid Gardiner viimeisteli Sami Nikun komeasta esityöstä.

– Toki toivoin Samin syöttävän minulle, mutta en ihan osannut odottaa tuota upeaa syöttöä, Gardiner kertaa kehujaan puolustajalle maalin jälkeen.

Päätöserä alkoi hurrikaanien hallinnassa, ja myös tulosta syntyi. Severi Lahtinen väläytteli jälleen kerran henkilökohtaista taitoaan kieputtamalla vieraat johtoon vain 56 sekunnin pelin jälkeen.

Maalin jälkeen JYP yritti sinnikkäästi suojella johtoasemaansa ja pitkään SaiPan kiri näyttikin ponnettomalta. Viimeisille minuuteille SaiPa löysi uutta energiaa, jonka turvin tilanteeksi tasoittui 2–2. Karvasta kalkkia juotti Ville Vainikainen.

Jatkoajalla JYP oli väkevästi kuskin paikalla ja sai muutamankin paikan ennenkuin ratkaisu tuli. Tällä kertaa esityön tekijänä oli Jerry Turkulainen.

– Myös hänen syöttönsä oli upea, Gardiner kertaa.

JYPin seuraava haaste koittaa lauantaina, kun vieraaksi Hippokselle saapuu Ilves.

Toimittaja: Jere Korkalainen