Konnekuljetuksen otteluennakko: Kalavelkoja maksettavana Kuopiossa

JYPin minipudotuspeliviikonloppu KalPaa vastaan jatkuu tänään lauantaina Kuopiossa. Viikonlopun alkutahdit iskettiin perjantaina Jyväskylässä, kun pisteet lähtivät vierasjoukkueen matkaan lukemin 5–4. JYP johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta lopulta KalPa ratkaisi pelin edukseen päätöserässä.

– Pelaamisen riemun ja ahdistuksen väli on aika pieni. Nopeasti eilenkin tilanteet vaihtelivat, ja oman alueen sekä maalinedustan yksi vastaan yksi-tilanteisiin homma lopulta ratkesi. Meidän pitää pitää kiinni suora hyökkäys-pelaamisesta ja kaksivaiheisuudesta, jotka olivat eilen vahvuuksiamme, Ville Nieminen summaa.

Kyseessä oli kauden 12:s maalin tappio. Hyvät otteet ovat kääntyneet harmillisen usein tappioiksi, mikä on maksanut kosolti tärkeitä pisteitä. Ero pudotuspeliviivan päälle on yhdeksän pistettä, kun pelejä on jäljellä 13. Nousu on vielä mahdollinen, mutta pakan pitää pysyä kasassa koko 60-minuuttisen ajan.

– Korjaamme jonkun asian, niin joku alkaa vuotaa. Se on kierre, missä tällä kaudella olemme olleet. Soutu on helpompaa, kun kaikki laudat pitää, eikä se, että aina joku sukeltaa paikkaamaan lautoja paikalleen, Nieminen sanoo.

Myös KalPalla riittää panosta, sillä joukkue taistelee paikasta kuuden sakissa. Perjantainen voitto nosti kuopiolaiset kuudennelle sijalle tasapisteissä seitsemäntenä olevan TPS:n ohi. Suoritustarve näkyi ja näkyy KalPan otteissa varmasti myös Kuopiossa.

Kuopioon odotetaan paikan päälle komeaa määrää JYP-faneja huutamaan tukensa hurrikaanipaidoille. Mikäli itse et pääse paikalle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta kello 16.00 alkaen.

Kiekko putoaa jäähän kello 17.00.

Toimittaja: Jere Korkalainen