Konnekuljetuksen otteluennakko: Vaasassa vastassa erikoinen joukkue

Runkosarjaa on jäljellä kymmenen ottelua ja panokset kasvavat kiihtyvään tahtiin. JYP lähtee tähän viikkoon kaksi voittoa allaan, kun viime viikolla kaatuivat niin sarjajumbo SaiPa kuin sarjan kärkipäähän kuuluva Tappara. Lisäksi alkuviikolla saatiin uutinen, jonka johdosta itseluottamuksen voisi ajatella olevan korkealla.

– Voitot ja alkuviikon tiedote ovat energisöineet joukkuetta. Totuus näkyy toki aina vasta pelissä, mutta pohjalla on se turva, että kaikki olemme samassa veneessä, eikä kukaan lähde tai pääse karkuun, Ville Nieminen sanelee.

Tilanne sarjataulukossa on yhä kimurantti. Pudotuspelipaikka on kahdeksan pisteen päässä ja JYPin ja HPK:n väliin mahtuu vielä kaksi joukkuetta. Lauantainen voitto nosti hurrikaanipaidat ohi Sportin, jonka vieraaksi JYP tänään matkustaa.

Sportin tilanne on hieman erikoinen, sillä joukkue on menettänyt useitä johtavia pelaajiaan. Esimerkiksi hurjaa jälkeä tehneestä ruotsalaisketjusta on jäljellä enää Axel Holmström. Tilalle on hankittu nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joten vaasalaisryhmän voisi kuvitella pursuavan näyttöhaluja, vaikka pudotuspelijuna alkaisikin karata.

Vaasalaiset ovat tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Kaikki kauden keskinäiset kohtaamiset ovat tähän mennessä päättyneet kotivoittoon, joten tätä putkea hurrikaanipaidat yrittävät nyt parhaansa mukaan katkoa.

– Heidän joukkueensa alkaa vakiintua, joten tähän otteluun tullaan uudella voimalla. He ovat varmasti tehneet kovan henkisen työn tätä iltaa varten, Nieminen sanoo.

Kokoonpanopuolella Sami Niku palaa joukkueen vahvuuteen ja Jere Lassila korvaa Santeri Koskelan. Nikun paluun johdosta Valtteri Kakkonen on seitsemäs puolustaja.

Ottelu Vaasassa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikalle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta kello 17.30 alkaen.

Toimittaja: Jere Korkalainen