Otteluraportti: JYP taipui ottelun lopussa

Jyväskylässä nähtiin vauhdikas ja monivivahteinen peli, jonka panokset huokuivat katsomoon saakka. Siinä missä JYP jahtaa pudotuspelipaikkaa, KalPa tavoittelee vielä kuuden parhaan joukkoon pääsemistä.

Ottelusta tuli jälleen yksi maalin peli. Päätöserään lähdettiin vielä JYPin johtoasemassa, mutta lopulta kuopiolaiset korjasivat pisteet lukemin 4–5.

KalPa meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 53.18, eikä hurrikaaniryhmä pystynyt tähän enää vastaamaan.

– KalPa teki jatkopaineella kaksi maalia, joissa sielun olisi pitänyt meillä olla kunnossa. Kaikki eivät olleet ihan sillä tasolla, mitä voittaminen vaatii, Jukka Rautakorpi tiivistää.

JYPin maaleista vastasivat kahdesti osunut Reid Gardiner, Juuso Puustinen sekä kauden ensimmäisen osumansa tehnyt Eetu Peltola. Veini Vehviläisen 28 torjuntaan mahtui jälleen lukuisia huippupelastuksia.

Tappion vuoksi ero pudotuspeliviivan päälle on yhdeksän pistettä.

– Olemme oikealla tiellä, mutta löydämme liian usein keinon hävitä peli ja aika alkaa olla vähissä. Pelasimme tänään muuten ihan hyvin, mutta teimme liikaa virheitä puolustuspäässä, joita ei voi hyväksyä, pelikiellostaan vapautunut Braden Christoffer tiivistää.Alku vahva

Molemmat joukkueet tulivat porteista sisään kovalla vimmalla, ja kaukalossa nähtiin ehkä jopa hieman sekavaa peliä. Myös ottelun avausmaali kuvasti tätä, kun kiekonriiston jälkeen Puustinen pääsi sutimaan kiekon verkkoon.

Avauserä oli JYPiltä illan paras ja paikkoja oli myös useampiin osumpiin. Esimerkiksi Samuel Salonen kilautti tulisen laukauksensa tolppaan.

Toisen erän alku oli vielä kotijoukkueen hallintaa ja Peltolan kauden ensimmäistä osumaa juhlittiin ajassa 21.30.

Pian tämän jälkeen KalPa istui kuitenkin vahvemmin kuskin paikalle ja sai useita pitkiä pyörityksiä JYPin alueelle. KalPan hallitessa kiekkoa JYPin aseeksi jäi vastahyökkäykset. Molemmat iskivätkin toisen erän aikana vielä kahdesti, ja Gardinerin kauden 20. ja 21. osuma takasivat kotijoukkueelle johtoaseman päätöserään lähdettäessä.

– Pitää nostaa hattua KalPalle siitä, kuinka he nostivat omaa intensiteettiään. Osalla meidän pelaajistamme oli tekemisessä vähän tyytyväisyyttä, Rautakorpi toteaa.

Päätöserän alussa JYPillä oli erinomaiset mahdollisuudet käytännössä paketoida peli, mutta Robin Rahm nollasi niin Gardinerin läpiajon kuin Severi Lahtisen ja Joakim Kemellin kahdella nollaa-vastaan hyökkäyksen.

Tämä sisuunnutti kuopiolaisia entisestään. Jo toisessa erässä tutuksi tulleet mylläkät JYPin puolustusalueella tulivat tutuksi, ja tarvittavat paikat aukesivat kahteen osumaan. Voittomaalista vastasi maalinedustalle punnertanut Juuso Mäenpää.

JYP yritti vielä viimeisen vitosen aikana kiriä peliin mukaan, mutta uhka hyökkäyspäässä jäi vähiin. Näin ollen hurrikaanipaidat lähtevät huomenna Kuopioon kosto- ja ryöstöretkelle.

– Onneksi kohtaamme jo huomenna uudestaan. Pääsemme maksamaan kalavelkoja, Christoffer kuittaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen