Konnekuljetuksen otteluennakko: Ärsytetty Ässät käynnistää JYPin viikon

Liigan toiseksi viimeinen runkosarjaviikko alkaa JYPin kannalta voitokkaissa tunnelmissa. Viime lauantainen kotiottelu Pelicansia vastaan tarjosi yhden ikimuistoisimmista otteluista, kun lahtelaiset kaatuivat voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5–4. JYP näytti pitkään jäävän pisteittä, mutta lopulta laariin kertyi kaksi pistettä. Molemmat viikot pitävät sisällään kolme ottelua, joten pisteitä on vielä tarjolla rutkasti, kun ero pudotuspeliviivan yläpuolelle on kymmenen pistettä.

– Joukkueemme on ollut tällä kaudella periksiantamaton. Voi myös olla, että joukkueelle on helpompi pelata paineettomassa tilanteessa parin maalin takaa-ajoasemassa, ja rakentaa sieltä lopputyöntöä, Ville Nieminen pohtii.

JYP ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kauden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa Ässät oli vahvempia, mutta viimeisin kohtaaminen joulukuun lopulla päättyi hurrikaanipaitojen voittoon.

Ässien viimeaikaiset tulokset ovat olleet vuoristoratamaisia. Patapaidat hävisivät edellisessä pelissään TPS:lle lukemin 0–5 ja viidestä edellisestä pelistä kasassa on kuusi pistettä. Sarjataulukossa sijoitus on yhdeksäs, ja erot niin alas- kuin ylöspäin ovat pieniä.

– Ässät epäonnistui edellisessä pelissään avauskympillä, joten oletettavaa on, että joukkue pumppaa siihen kovaa. Ässät on vahva kotijoukkue, joten siihen pitää löytää vastatoimet; paineen alta poispääseminen ja hyökkäyspelissä laukaisuvolyymi sekä jatkopaineet ovat avainasemassa, Nieminen summaa.

JYPin kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun Patrik Siikanen ei ole pelikuntoinen. Hänet korvaa Samuel Salonen.

Ottelu Porissa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta. Voit virittäytyä pelitunnelmaan myös uusimman Hurrikaanin Pyörteissä-podcastin parissa, jossa vieraana ovat Jerry Turkulainen ja Juuso Puustinen.

Toimittaja: Jere Korkalainen