Konnekuljetuksen otteluennakko: HPK:n vuoro olla JYPin kiusattavana – Maalipörssin voittotaisto tiivistyy

JYPin kausi huipentuu vierasotteluiden osalta perjantaina Hämeenlinnaan. Teema on samanlainen kuin keskiviikkoisessa KooKoo-kotiottelussa: JYP pystyy tekemään kiusaa kovassa pudotuspelitaistossa olevalle joukkueelle.

Tässä hurrikaanipaidat onnistuivat erinomaisesti keskiviikkona, kun kouvolalaiset kaatuivat lukemin 3–1. Ottelu oli jatkumoa tutun energiselle kotipelaamiselle, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa.

– Pistetaulukko kertoo paljon. Kotona on pelattu 29 peliä, joista on kasassa 49 pistettä. Vastaavasti vieraissa olemme saaneet 23 pistettä. Viisi vastaan viisi-pelaamisen usko tai näyttämisen halu on ollut heikkoa tällä kaudella, ja se on tulevaisuudessa asia, mikä pitää korjata, Ville Nieminen kertaa.

HPK on ennen illan ottelua sijalla 12 vain pisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Jukureista. Siinä missä mikkeliläiset pelaavat enää yhden ottelun, HPK:n ja KooKoon kautta on kaksi ottelua jäljellä. Edellinen osoitus hämeenlinnalaisten iskukyvystä tuli viime lauantaina juuri KooKoota vastaan, kun Kerho korjasi pisteet lukemin 5–1.

– HPK on ollut Jarno Pikkaraisen aikana hyvä painepeleissä. Heillä on hyvät rakenteet pelissä, karvaus on röyhkeää ja he tulevat päälle kuin yleinen syyttäjä, Nieminen kuvailee.

Ottelussa on myös tilastollisesti mielenkiintoista näkökulmaa. JYPin edellinen kolmen pisteen voitto Hämeenlinnasta on lokakuulta 2015. Tuon jälkeen hurrikaaniryhmä on vieraillut kaupungissa 15 runkosarjaottelussa hakien vain kaksi jatkoaikavoittoa ja yhdeksän pistettä.

Ottelu on myös iso suunnannäyttäjä runkosarjan maalipörssin voittotaistelulle. JYPin Reid Gardiner ja HPK:n Michael Joly ovat molemmat 25 maalissa, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua.

– Joly on pelaaja, joka pystyy yksinään rakentamaan viisi-kuusi maalipaikkaa ottelua kohden. Olen itsekin scoutannut häntä aiempina vuosina, ja viestit olivat sitä, ettei hän sopisi Suomeen. Pikkaraisen kovan vaatimustason avulla hän on kuitenkin kehittynyt pelaajana huimasti, Nieminen sanoo.

JYPin kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Niko Parkkinen on aloittava maalivahti ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja Jere Lassila korvaa Samuel Salosen.

Ottelu Hämeenlinnassa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.

Toimittaja: Jere Korkalainen