Giorgio Estephan ja Nicholas Welsh täydentävät juhlakauden joukkueen

JYP vahvistuu kahdella uudella kanadalaispelaajalla, kun hyökkääjä Giorgio Estephan ja puolustaja Nicholas Welsh kantavat ensi kaudella hurrikaaninuttua. Molempien pelaajien sopimus kattaa ensi kauden, mutta Welshin sopimuksessa on myös optio seuraavasta kaudesta.

Estephan on 26-vuotias keskushyökkääjä, joka kiekkoili kaksi edellistä kautta Tšekin pääsarjaa pelaavassa Litvinovissa. Kahden kauden aikana 106 ottelussa syntyi tehot 30+53=83.

Ennen sitä Estephan kiekkoili Pohjois-Amerikan eri sarjoissa. Kesällä 2015 hänet varattiin NHL:n varaustilaisuuden kuudennella kierroksella, mutta NHL-otteluita hänelle ei ole kertynyt. AHL:ssä hän kiekkoili kolmen kauden aikana yhteensä 36 ottelua. Kolmen ECHL-kauden aikana jälki oli kovaa, kun 153 otteluun syntyi 149 tehopistettä. Vyöllä on myös WHL-mestaruus kaudella 2017–2018 sekä ECHL:n mestaruus seuraavalta kaudelta.

– Meillä oli selvänä tavoitteena löytää kärkiketjujen sentteri, joka on hyvä aloittaja. Meillä on vahva usko siihen, että hän pystyy pelaamaan kärkiketjuissa Liigassa, tekemään tehoja ja olemaan pelillinen johtaja, urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoo.

– Tiedän, että Suomi on hieno maa ja tulen sinne täynnä intoa. Tykkään luoda peliä ja aloittaminen on ehdottomasti vahvuuteni. Haluan tehdä pisteitä ja auttaa myös siten joukkuettani voittamaan, Estephan sanoo.

Welsh on 26-vuotias puolustaja, jonka kaksi edellistä kautta kuluivat Saksan pääsarjan Nürnberg Ice Tigersissa. 81 ottelussa syntyi 48 tehopistettä. Ennen sitä hän kiekkoili pääosin Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä sekä Kanadan yliopistosarjassa. Kokemusta löytyy myös AHL:stä 17 ottelun verran.

– Welsh on dynaaminen kiekollinen puolustaja, ja hänen taitonsa liikuttaa kiekkoa kiinnitti huomiomme. Welshin tulon myötä meillä tulee olemaan todella kova kilpailu ylivoimaa pelaavien puolustajien paikoista, Viitanen kuvailee.

– Olen kuullut joukkueesta ja seurasta todella paljon hyvää. Liigaa pidetään todella kovana sarjana, joten uskon tämän olevan itselleni kaivattu askel ylöspäin. Pelityyliltäni olen kahden suunnan puolustaja, ja luistelu on suurin vahvuuteni. Tykkään tukea hyökkäyksiä ja pelata ylivoimaa, mutta myös varma puolustuspelaaminen on tärkeää, Welsh kuvailee.

Tieto JYPin 100-vuotisjuhlakaudesta on hiipinyt myös Kanadaan. Uudet pelurit odottavatkin tulevaa kautta suurella innolla.

– Juhlakausi lisää innostusta seuran ympärillä ja hyvä tunnelma hallissa tuo lisää virtaa myös pelaajille. Kaudesta kaikkine juhlallisuuksineen tulee varmasti hieno, joten tämä on mahtava hetki liittyä JYPiin, Estephan tiivistää.

– Pitkä historia ja sen tuomat juhlallisuudet tekevät kaudesta erityisen. Toivottavasti siitä tulee myös hyvä ja menestyksekäs, Welsh lisää.

Welshin ja Estephanin tulon myötä JYPin joukkue tulevaan kauteen on valmis.

– Aktiivinen haku ei tällä hetkellä ole päällä. Jos mahdollisuuksia aukeaa, seuralla on kuitenkin valmius reagoida, Viitanen tiivistää.

Voit lukea miesten tarkempia ajatuksia JYPin verkkohaastatteluista, joissa Estephan kertoo voitokkaista muistoistaan ja Welsh odottaa innolla saapumista Suomeen

JYPin sopimustilanne 14.6.2023

Maalivahdit
Topias Leinonen 2024
Veini Vehviläinen 2025

Puolustajat
Sami Niku 2024
Eetu Peltola 2024
Aleksi Malinen 2024
Tobias Winberg 2024
Nicholas Welsh 2025
Teemu Eronen 2025
Juuso Vainio 2025
Valtteri Koskela 2025
Niko Minkkinen 2025
Miks Tumanovs 2026
Jesse Pulkkinen 2027

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2024
Reid Gardiner 2024
Rasmus Heljanko 2024
Robert Rooba 2024
Patrik Siikanen 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Riku Tohila 2025
Jere Lassila 2025
Mikko Perttu 2026
Jerry Turkulainen 2026