JYP Jyväskylä Oy:n tilikausi päättyi positiiviseen tulokseen – Yhtiön omistuksessa muutoksia

JYP Jyväskylä Oy käsitteli kauden 2022-2023 tilinpäätöksen ja muut yhtiöjärjestyksen määrittelemät asiat yhtiökokouksessaan tänään.

JYPin tilikauden taloudellinen tulos on 219 000 euroa positiivinen. Tilikauden 1.5.2022 – 30.4.2023
liikevaihto oli 7,61 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edelliskauteen verrattuna 1,597 miljoonaa euroa. Liiketoiminta kehittyi positiivisesti niin pääsylipputulojen, markkinointiyhteistyön kuin ravintolaliiketoiminnan osalta. Liikevaihdon kasvun merkittävin yksittäinen tekijä oli saadut NHL-korvaukset.

– Tilikauden taloudellista tulosta voidaan pitää kohtuullisena ottaen huomioon, että urheilullinen menestys jäi alle odotusten joukkueeseen tehdyistä merkittävistä panostuksista huolimatta. Yhtiön taloudellinen tilanne on jo hieman parempi, mutta kehitettävää ja töitä riittää. Tuleva 100-vuotisjuhlakausi 2023-2024 on iso merkkipaalu seuralle ja yhtiölle, toteaa JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen.

Yhtiön omistuksessa muutoksia

Kevään aikana JYPin 100 % omistavan yhtiön, Evellsport Oy:n, osakkaina olleet Sari Rito ja Anssi
Lyytinen
myivät omistusosuutensa yhtiöstä sen muille osakkaille.

– Anssi ja Sari ovat olleet omistajia jo toisessa polvessa ja edesmenneet Veli Lyytinen sekä Kari Rito
olivat JYP Jyväskylä Oy:n perustajaosakkaita. Sari ja Anssi ovat pyyteettömästi tehneet arvokasta työtä hallituksessa vuosikausia. Haluan myös henkilökohtaisesti kiittää siitä luottamuksesta ja tuesta, mitä puheenjohtajana olen saanut heiltä, ei aina niin helpon taipaleen aikana, Seppänen toteaa.

Evellsport Oy:n omistus kauppojen jälkeen jakaantuu seuraavasti:
Jukka Seppäsen ja Esa Polaksen yhtiöt omistavat 42%, Kullervo Harvian Fratres Oy 21%, Heimo Viinasen HV-Holding Oy 21% ja J-P Hytösen johtama HIP-Invest Oy 16%.

JYPin joukkue siirtyy tämän viikon jälkeen omatoimiselle harjoittelujaksolle. Seuran 100-vuotisjuhlakauden harjoitusottelut alkavat elokuussa ja Liiga starttaa 13.9. ottelulla JYP–TPS.

Lisätiedot
Jukka Seppänen 044-3344810