JYP kiinnitti omia junioreitaan

JYP on kiinnittänyt omia lupauksiaan tuleviksi vuosiksi, kun jo Liigastakin tuttu Aleksi Malinen sekä Niko Minkkinen, Jesse Pulkkinen ja Balázs Varga jatkavat seurassa. Malisen ja Minkkisen sopimuksissa oli optiot seuran puolella, joiden johdosta Malinen jatkaa hurrikaaninutussa ensi kauden ja Minkkinen kaksi seuraavaa kautta. Jesse Pulkkisen kanssa on tehty kevääseen 2027 kestävä sopimus, jossa kaksi viimeistä vuotta ovat seuran optiolla. Vargan kohdalla kyseessä on juniorisopimus.


Kuvassa Balázs Varga (vas.), Jesse Pulkkinen, Niko Minkkinen ja Aleksi Malinen. Kuva: Jiri Halttunen

Malinen on nelikosta ainoa, jolla on jo Liiga-kokemusta. Liiga-debyytti tapahtui kaudella 2020–21, jonka jälkeen 20-vuotias puolustaja on pelannut Liigassa 78 ottelua. Näissä on syntynyt kymmenen tehopistettä.

– Aleksi on edelleen nuori ja näemme hänessä äärimmäisen potentiaalisen pelaajan. Hänellä on poikkeuksellinen kyky liikkua luistimilla ja kaikki tarvittavat ainekset kehittyä kansainvälisen tason puolustajaksi, urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

Pulkkinen ja Minkkinen ovat molemmat 2004-ikäluokan puolustajia, jotka ovat edustaneet JYPin juniorijoukkueita jo usean vuoden ajan. Minkkinen kävi viime kaudella lainalla Kanadan junioriliiga OHL:n Guelph Stormissa, jossa 13 otteluun syntyi tehot 1+3. Minkkisellä on myös kokemusta nuorisomaajoukkueista, kun hän oli keväällä 2022 voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-pronssia.

– Kyseessä on kaksi lähes kaksimetristä puolustajaa, joilla on hyvät kyvyt pelata peliä. Fysiikkapuolella he voivat ottaa vielä isoja askeleita eteenpäin, Viitanen summaa.

Varga on 19-vuotias unkarilaishyökkääjä, joka on edustanut JYPin U20-joukkuetta kahdella edellisellä kaudella. Kesän Liiga-ringissä viettävä hyökkääjä tulee ensi kaudella edustamaan pääosin U20-joukkuetta.

Koko perheen kick-off -tapahtuma järjestetään huomenna! LähiTapiola Areenalla kello 17-19 järjestettävässä tapahtumassa kuulet lisää mielenkiintoisia pelaajauutisia. Lisätiedot tapahtumasta pääset lukemaan täältä.