Kova luonne, pehmeät kädet – Giorgio Estephan odottaa menestymistä JYPissä

JYP vahvistuu ensi kaudella mielenkiintoisella hyökkääjällä, kun kanadalainen Giorgio Estephan saapuu vahvistamaan hurrikaaniryhmää. Kahdella edellisellä kaudella kovaa jälkeä Tšekin pääsarjassa tehnyt peluri odottaa innolla hyppyä Suomeen ja uuteen kulttuuriin.

– Liiga on kovatasoinen sarja. Puhuin JYPin johdon kanssa ja se mitä seuralla oli tarjota sekä halu olla kärkijoukkue kiinnostivat minua. Olen innoissani, kun pääsen oppimaan suomalaisesta kulttuurista ja tavoista. Uskon, että sopeudun sinne hyvin ja tunnen heti oloni tervetulleeksi, Estephan sanoo.

Mikko (Viitanen) kertoi, etteivät edelliset vuodet ole menneet toivotulla tavalla, joten intoa nousta takaisin huipulle riittää ja se innostaa myös minua. Olen käsittänyt, että joukkueemme tulee olemaan taitava ja nopea.

Kanadan Edmontonista kotoisin oleva sentteri hyppäsi Eurooppaan kaudeksi 2021–22 pelaten ennen sitä Pohjois-Amerikan eri sarjoissa. Vaikka Estephan tunnetaan ennen kaikkea taitavana hyökkääjänä, pelaaminen rapakon takana vaatii myös ajoittain luonteen ja otteiden kovuutta. Tappeleminenkaan ei ole vierasta 26-vuotiaalle pelurille.

– Kun pelaa Pohjois-Amerikassa, pelaamisessa pitää olla tiettyä särmää. Pudotuspelit ovat eri maailma runkosarjaan verrattuna ja näen pärjääväni kovissa peleissä juuri sen takia, että pelitavassani on sitä särmää ja röyhkeyttä, mies kuvailee.

Liekö kyse juuri tästä lujuudesta, Estephan on onnistunut loistamaan kovissa peleissä. Tästä yhtenä esimerkkinä on kevään 2019 ECHL:n finaalit ratkaissut kuudes ottelu, jossa hän teki kaksi maalia. Estephan itse kuvailee edellisen kevään WHL-mestaruuden avanneen silmiä sille, mitä voittaminen vaatii.

– Sain siitä mestaruudesta oppeja, joita pystyn käyttämään ammattilaisurallani ja voitinkin heti seuraavalla kaudella ECHL-mestaruuden. Nämä olivat luonnollisesti mahtavia kokemuksia.

Tšekkiläisessä Litvinovissa jälki oli kovaa, kun ensimmäisellä kaudella hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin 48 pisteellä. Koko sarjan pistepörssissä sillä irtosi jaettu seitsemäs sija ja taakse jäi muun muassa tšekkiläislegenda David Krejčí. Toisella kaudella 35 tehopisteen saalis riitti joukkueen toiseksi parhaaksi pistemieheksi.

– Oli hienoa, kun jäällä oli enemmän tilaa. Se ehdottomasti sopi minun vahvuuksilleni. Jään ulkopuolinen elämä vaati enemmän sopeutumista. Elämäntapa oli hyvin erilainen ja englantia ei puhuttu paljoa, joten vaati sopeutumista olla hyvin omatoiminen, Estephan muistelee.

Innokkaaksi matkustajaksi tunnustautuva Estephan odottaa, että sopeutuminen Suomeen on helpompaa.

– On varmasti helpompaa tulla Suomeen, kun on jo aiempaa kokemusta Euroopasta. Joukkueessa on myös jo ennestään kanadalaisia, mikä varmasti helpottaa sopeutumista ympäristöön. Menin Tsekkeihin ensimmäisen kerran ystävän kanssa, ja jos hän ei olisi ollut mukana, olisin ollut pulassa.

Toimittaja: Jere Korkalainen