Nicholas Welsh täydentää JYPin kanadalaiskvartetin – ”Se tulee helpottamaan asettumista aloilleen”

Kilpailu ensi kauden puolustuksen pelipaikoista kävi jälleen pykälän verran kovemmaksi, kun kanadalainen Nicholas Welsh siirtyi JYPiin 1+1-vuotisella sopimuksella. Kaksi edellistä kautta Saksassa pelannut puolustaja saapuu Jyväskylään avoimin mielin.

– Olen erittäin innoissani. En tiedä Suomesta kovinkaan paljoa, mutta on hienoa päästä kokemaan hieman erilainen kulttuuri. Tiedän Jyväskylän olevan opiskelijakaupunki ja sen, että Suomessa ei ole paljoa valoa talvella. Pimeydestä tulee pieni muutos itselleni, mutta uskon sopeutuvani siihen hyvin, Welsh aprikoi.

– En ole vielä asettanut suuria odotuksia tai tavoitteita tulevaan kauteen. Tiedän, että tavoitteemme on olla pudotuspeleissä ja pelata mahdollisimman menestyksekäs kausi.

Welshin ammattilaisura alkoi kaudella 2020–21 AHL:n Toronto Marliesissa ja slovakialaisessa Banska Bystricassa. Ennen tätä 26-vuotias kiekkoilija pelasi Kanadan juniorisarjoissa sekä Kanadan yliopistossa.

Hyppy Saksaan oli jälkikäteen ajateltuna miehen mukaan hyvä ja onnistunut päätös, vaikka matka pudotuspeleissä jäi molempina keväinä lyhyeksi.

– Joukkuekaverit ja koko organisaatio olivat mahtavia, mikä helpotti sopeutumistani Saksaan. Suomeen tuleminen on varmasti helpompaa, kun on jo kokemusta Euroopasta, vaikka Saksassa ilmeisesti on hieman erilainen kulttuuri kuin Suomessa.

JYPiin on muotoutumassa kanadalainen iskuryhmä Welshin, Giorgio Estephanin sekä seurassa jatkavien Braden Christofferin ja Reid Gardinerin muodossa. Vaikka Welsh ei tunne miehiä ennestään, hän näkee hyvänä asiana sen, että seurassa on muitakin kanadalaisia.

– Kanadalaisista kaksi on vieläpä pelannut seurassa jo aiemmin, joten he varmasti voivat näyttää paikkoja ja niin edelleen. Se tulee helpottamaan asettumista aloilleen.

Kesä tunnetaan kiekkoilijalle kovana harjoittelun ja tulevaan kauteen valmistautumisen aikana. Välillä ajatuksia pitää kuitenkin saada myös pois jääkiekosta, ja siihen halifaxilaisella Welshillä on varsin tuttu tapa. Kun mies kuulee JYPissäkin vallitsevasta golf-huumasta, äänessä on kuultavissa selvää innostumista.

– Golf on minulle iso asia ja pelaan sitä kesällä niin paljon kuin vain ikinä ehdin. Se on ehdottomasti paras tapa saada muuta ajateltavaa kuin jääkiekko. On erittäin hienoa, jos joukkueesta löytyy muitakin golf-intoilijoita, Welsh ilakoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen