Topias Leinonen sairastuvalle, Eetu Laurikainen saapuu paikkaajaksi

JYPin maalivahti Topias Leinonen on kärsinyt loukkaantumisen, joka pitää hänet toistaiseksi sivussa tositoimista. Leinosta stunttaamaan saapuu tuttu JYP-kasvo Eetu Laurikainen, jonka sopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimus mahdollistaa myös siirtymisen ulkomaille.

– Leinosella on todettu vamma, joka tämän hetken tiedon mukaan mahdollistaa paluun jääharjoitteluun lokakuun alkupuolella. Tiedämme “Edin” hakevan työpaikkaa loppukaudeksi ulkomailta. Kun Leinosen loukkaantumisen vuoksi meidän maalivahtiosastoltamme aukesi paikka, näimme tilanteen, jossa Laurikaisen kanssa kumpikin osapuoli pystyy auttamaan toisiaan, urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoo.

Laurikainen on JYPin kasvatti, joka on edustanut JYPiä yhteensä neljällä Liiga-kaudella vuosina 2017–2020 sekä viime kaudella 2022–23, jonka kesken hän siirtyi Sveitsin pääsarjassa pelaavan Lausannen riveihin. Yhteensä Liiga-otteluita on kertynyt 238 kappaletta, joissa torjuntaprosentiksi on muodostunut 91,7.

– Joukkueessa on paljon tuttuja jätkiä ja toimintatavat ovat melko tutut, mikä helpottaa sisääntuloa ja voin odottaa sulavaa laskeutumista. Kesä on ollut melko arkinen, mutta myös vähän erilainen, kun on koko ajan joutunut miettimään, missä hommat jatkuvat. Nyt tiedän suunnitelmat ainakin hetkeksi eteenpäin, Laurikainen kertaa.

– Minulla on koko ajan ollut tähtäimessä päästä ulkomaille, mutta katsotaan, miten tilanteet etenevät. Nyt tulen innoissani porukkaan ja on kiva päästä näkemään tuttuja naamoja.

Laurikainen ja muu hurrikaaniryhmä jatkaa valmistautumistaan tulevaan 100-vuotisjuhlakauteen. Tällä viikolla ohjelmassa on tuplapeli KalPaa vastaan, torstaina Jyväskylässä ja perjantaina Kuopiossa. Lippuinfoihin pääset käsiksi tästä.