Konnekuljetuksen otteluennakko: Pönttövuoren valloitus, osa 1

JYP matkustaa tuplapeliviikonlopun ensimmäiseen koitokseen Kuopioon, kun vastassa on aina sytyttävä KalPa. Lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä joukkueella on kaksi voittoa allaan. Jälkimmäinen niistä tuli keskiviikkona monivaiheisen ottelun päätteeksi, kun HPK onnistui taistelemaan ottelun Hämeenlinnassa jatkoajalle, mutta lopulta kaksi pistettä matkasi Jyväskylään.

– Pelaamisemme oli hyvinkin mallikasta ja pelasimme jopa vieraskaukalossa kuin kotona, mikä perustui hyvään hurmokseen. Muutamia asioita jääkiekkopelin voittamisesta pitää tarkentaa, kuten jokaisen vaihdon merkitystä ja sitä, ettei niillä loppuhetkillä voi pitää itsestäänselvyytenä sitä voittoa, Ville Nieminen kuvailee.

JYP on löytänyt isoja parannuksia erikoistilannepelaamiseensa. Ylivoimalla on syntynyt peräti viisi maalia kahteen edelliseen peliin, mikä on nostanut Reid Gardinerin ja Jerry Turkulaisen Liigan pistepörssin kärkikahinoihin.

KalPa lähti tähän kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa. Kuusi ensimmäistä ottelua Petri Karjalaisen alaisuudessa ovat lihottaneet pistepussia 11 paunalla. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat löytyneet hieman yllättäen pakkipuolelta, kun Colby Sissons kantaa kultakypärää seitsemällä pisteellä ja Jesper Mattila komppaa perässä viidellä pisteellä.

– Meillä on hyvä itseluottamus päällä ja siitä on hyvä lähteä Kuopioon parantamaan mainittuja asioita. KalPalla on hyvä voitto Ilveksestä alla, ja heidän tempoon ja intensiteettiin pitää pystyä vastaamaan heti alusta alkaen. KalPa ei ole juuri muuttunut, he karvaavat kovaa ja ovat liikkuva joukkue. Heidän haasteensa on puolustusalueella ja sitä meidän pitää käyttää hyväkseen, “Nemo” kuvailee.

Hurrikaaniryhmä harjoittelee vielä perjantaina ennen lähtöä Kuopioon, minkä jälkeen kokoonpano on tarkemmin tiedossa. Ainakin Severi Lahtinen on poissa Kuopion kamppailusta.

Pönttövuoren taisto alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.