Raportti: Liiga-avaus lihotti JYPin pistepussia yhdella paunalla

JYPin Liiga-kauden avausottelu tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten kauden avausottelulta saattaa odottaa. Lopulta tunne pelistä jäi hieman ristiriitaiseksi, kun JYP taipui jatkoajalla 2–3-tappioon. Isännät olivat lähellä jäädä pisteittä, kun päätöserässä TPS johti ottelua ja Mikko Petman lensi ulos.

– En ota Petmanin tilanteeseen kantaa, mutta aiemmin pelissä (Severi) Lahtiseen kohdistunut taklaus oli outo, kun ei tullut jäähyä. Aika lähellä, että tuosta taklauksesta olisi ollut puoli kautta sivussa, Jukka Rautakorpi viittasi toisen erän taklaustilanteeseen.

JYP selvitti kuitenkin alivoiman ja kipusi Juuso Puustisen osumalla tasoihin. Ratkaisu jatkoajalla oli karvas, kun kiekko pomppi päätylaudan kautta maalin eteen, josta lopulta Petrus Palmu sohi kiekon maaliin.


On se yksi piste parempi kuin nolla. Hyvä, että saatiin maali loppuun, mutta loppu noudatti vähän sitä viime kauden kaavaa. Ikävä pomppu tuo ratkaisu, en oikein tiedä, mitä muuta siitä voi sanoa, Juuso Vainio sanoo.

– Jos peliä ajattelee erä kerrallaan, esitys oli nousujohteinen. Pelillisesti kasvoimme vastustajan ohi pelin vanhetessa, mutta peli ratkesi harmittavaan pomppuun meidän huippupaikan jälkeen. Näen esityksessämme paljon hyvää, joukkue suoritti leveällä rintamalla ja olimme energisiä, kun peliä ratkottiin, Rautakorpi tiivistää.

Tuore vahvistus huudatti Hipposta

Kauden ensimmäinen maali Hippoksella näki päivänvalonsa ajassa 2.59, kun Giorgio Estephanin tarkka ja tulinen laukaus löysi tiensä verkon perukoille ylivoiman jälkimainingeissa.

Erän edetessä TPS oli hienokseltaan niskan päällä, mutta peliä kokonaisuutena kuvasti kevyen kesäterän tuoma sekavuus. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1–1-tilanteessa, kun Aidan Dudas ohjasi tasoitusosuman pari minuuttia ennen erän loppua.

Toisessa erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmille aukeni paikkoja ylivoimalla, jotka TPS käytti yhden osuman verran tehokkaammin. Myös hurrikaaniryhmällä riitti laadukkaita paikkoja omilla ylivoimamahdollisuuksilla, mutta kudit jäivät usein uhrautuvasti kiekkoa blokanneisiin turkulaisvieraisiin.

Päätöserässä JYPin kiri näytti katkeavan Petmanin ulosajoon ja pian perään tulleeseen Reid Gardinerin kaksiminuuttiseen, joiden seurauksena TPS pelasi täysimittaisen kahden miehen ylivoiman. Isäntien alivoima oli kuitenkin terävää, ja puolustajat Vainion johdolla onnistuivat suorittamaan laadukkaita purkukiekkoja.

– Pelissä oli myös paljon positiivista. Alivoimalla oli hyvää taistelua jo harjoituskaudella ja hoidimme sitä myös tänään hyvin, Vainio kuvailee.

Selvitetty alivoima selvästi sisuunnutti isäntiä, eikä aikaakaan, kun Puustisen kääntölaukaus tasoitti ottelun. Myös JYPin voittomaali oli lähellä niin varsinaisen peliajan lopulla kuin jatkoajan alussa, mutta lopulta käteen jäi vain yksi piste.

JYPin alkukauden ohjelma on täynnä kahden pelin viikkoja. Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa lauantaina Mikkelissä Jukurien vieraana.

– Pelitahti on aika löyhä, kun pääsääntöisesti pelataan keskiviikkoisin ja lauantaisin. Saadaan ainakin harjoitella laadukkaasti, se auttaa meitä tässä sarjassa. Todennäköisesti pureskelemme aika paljon myös videota, Vainio päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen