Raportti: Viikko sai arvoisensa päätöksen seitsemän maalin iloittelulla

Maaleja, maaleja ja vielä vähän lisää maaleja. Siitä oli Hippoksen lauantai-ilta tehty, kun JYP latoi SaiPan nippuun lukemin 7–3. Viime kierroksilla huimaan vireeseen äitynyt ylivoimapelaaminen oli taas kovalla tasolla, kun ylivoimaosumia syntyi yhteensä viisi kappaletta ja yksi myös siirretyn rangaistuksen aikana.

11 pelaajaa ylsi tänään tehopisteille, Jerry Turkulainen (1+2), Reid Gardiner (1+2) ja Sami Niku (1+3) kirkkaimpana kärkenä. Ensimmäisen JYP-ottelunsa pelannut Sami Aittokallio torjui 24 kertaa ja kirjasi yhden syöttöpisteen.

– Fokus oli siinä, että saadaan tänään kolme pistettä ja onnistuimme siinä. Hyvä peli meiltä, pidettiin homma yksinkertaisena, Gardiner kertaa.

Seitsemän pisteen saalis kolmen ottelun viikosta ilahdutti päävalmentaja Jukka Rautakorpea.

– Isoin juttu oli neljän ketjun pelaaminen, jolla pystyy pitämään energiaa ja intensiteettiä yllä. Pystyimme pelaamaan samalla tavalla kaikki kolme peliä. Liike ei pudonnut, vaan ehkä jopa lisääntyi eilisestä.

Heti kuskin paikalle

JYP oli alussa niskan päällä ja kiekko kävi SaiPa-maalin tolpassa heti ensimmäisessä vaihdossa. Maaliakaan ei kauaa tarvinnut odotella, kun JYP-kippari Robert Rooba maalasi ajassa 1.46. Avauserän puitteissa nähtiin myös toinen kauden avausmaali, kun Teemu Eronen heilutti verkkoa erän viimeisellä minuutilla.

Erä oli hyvin vahvasti JYP-merkkinen, mutta voimakkaasti hyökänneen hurrikaanilauman tasapaino heitteli, ja SaiPa sai omia paikkojaan vastahyökkäyksistä. Yhden niistä päätteeksi Antoine Morand vastasi SaiPan 1–1-tasoituksesta.

Toinen erä oli kuvaltaan hieman tasaisempi, mutta JYP oli jälleen tutun tehokas. Toisessa erässä oli Gardinerin ja Nikun vuoro kirjata itsensä maalitilastoihin – ylivoimalla, kuinkas muutenkaan.

– Jerry ja Sami ovat hyviä laukojia, jotka ovat alkaneet ampua enemmän. Sitä kautta hekin ovat vaarallisempia, mikä puolestaan on avannut minullekin lisää tilaa, Gardiner kertaa.

Jos ylivoima on toiminut, alivoima on aiheuttanut JYP-valmennukselle vielä harmaita hiuksia. Toisessa erässä SaiPa hyödynsi illan ensimmäisen ylivoimansa, joten taukolukemat olivat 4–2.

Viimeisellä 20-minuuttisella ilmassa oli melkoista pelailun makua. Päätöserässä nähtiin vielä neljä ylivoimaosumaa, kolme JYPille ja yksi SaiPalle. JYPiltä maalintekijätilastoon kirjattiin, Giorgio Estephan, Turkulainen sekä Juuso Puustinen.

– Jäähyt pitää ansaita. Pidimme liikettä yllä ja sitä kautta vastustaja joutui rikkomaan, Rautakorpi kertaa.

SaiPalle kosmeettista lohtua toi Miska Siikonen, jonka osumalla sinetöityivät loppulukemat 7–3.

JYPin ottelut jatkuvat ensi viikolla kahden kotiottelun merkeissä. Keskiviikkona vieraaksi saapuu Ässät ja lauantaina Hippoksella vierailee Kärpät.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen