Veini Vehviläiselle lyhyt sairausloma – Sami Aittokallio JYPiin

Keskiviikkoinen Tappara-ottelu toi jobinpostia, kun Veini Vehviläinen joutui jättämään ottelun kesken. Tarkempien tutkimusten jälkeen Vehviläisen poissaolon mitaksi arvioidaan maksimissaan kahta viikkoa.

Tämän vuoksi JYP vahvistaa maalivahtiosastoaan Sami Aittokalliolla, jonka sopimus kattaa kaksi seuraavaa viikkoa.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan kyse ei ole mistään vakavasta, eikä Veini joudu leikkauspöydälle. On aika poikkeuksellista, että molemmat sopimusmaalivahdit ovat loukkaantuneiden listalla, Mikko Viitanen viittaa myös Topias Leinosen poissaoloon.

– Veinin loukkaantumisen johdosta meillä oli akuutti tarve maalivahdille. Päätimme reagoida nopealla aikataululla ja Samin kanssa yhteisymmärrys löytyi nopeasti. Sami on pelipaikkaa vailla tarviten hyvää harjoitus- sekä peliympäristöä, ja siinä pystymme auttamaan häntä.

Aittokallio on 31-vuotias tamperelaislähtöinen maalivahti, jolla on vyöllä 149 Liiga-ottelua Ilveksen, Kärppien, Sportin ja Ässien riveistä. Aittokallio pelasi kaksi edellistä kautta Saksan pääsarjan Bietigheim Steelersissä ja ulkomailta kokemusta löytyy myös Pohjois-Amerikasta kausilta 2012–15. Niiden aikana eniten vastuuta kertyi AHL:ssä, mutta tilille tuli myös kaksi NHL-ottelua Colorado Avalanchen maalin suulla.

Katsaus sairastuvalle

JYPin sairastupaa Vehviläisen ja Leinosen lisäksi miehittävät Braden Christoffer ja Eetu Peltola. Liiga-avauksen jälkeen poissaolleen Christofferin odotetaan olevan piakkoin pelikuntoinen.

Leinosen paluuta tositoimiin odotetaan loka-marraskuun vaihteessa. Peltolan poissaolon mitaksi on arvioitu kuudesta kahdeksaan viikkoa.